Nema stvari koju Nikola Žigić nije uradio u pobedi Rasinga iz Santandera nad Rekreativom od 4:3, u meču 12. kola španske Primere.

Reprezentativac Srbije dao je prvi i četvrti gol za svoj tim, drugi je pao iz jedanaesterca koji je skrivljen nad njim, dok je kod trećeg pogotka Žigić asistirao Gonzalu Kolsi.

I to nije sve - Rekreativo je u 58. minutu ostao sa desetoricom fudbalera, kada je Beto sa ledja oštro startovao na doskorašnjeg centarfora Crvene zvezde i zbog toga dobio crveni karton.

Žigić je u 74. minutu propustio lepu priliku da kompletira het-trik, pošto je na pas Serana poslao loptu pored gola sa oko 11 metara. Šest minuta kasnije izašao je iz igre uz ovacije gledalaca na stadionu El Sardinero.

Uspešno veče srpskih internacionalaca uveličali su Boško Janković i Savo Milošević.

Vezista Majorke je u pobedi svoje ekipe u Taragoni, nad poslednjeplasiranim Himnastikom (3:2), postigao gol za izjednačenje na 1:1, dok je iskusni napadač Osasune prvo idealno poslužio Soldada, kada je ovaj doveo tim iz Baskije u vodjstvo protiv Deportiva, a onda sam zaključio goleadu, neposredno pre poslednjeg sudijskog zvižduka - 4:1.

Saragosa je na gostovanju u Vigu odolela Selti, iako je punih 70 minuta igrala bez isključenog Zapatera, Hetafe i Levante takodje su remizirali, a i Betis je morao da se zadovolji bodom iz okršaja sa Espanjolom, iako se nalazio na pragu pobede.

Kao i prošle nedelje, strelac u poslednji čas za manji klub iz Barselone bio je Urugvajac Valter Pandijani.

Real slavio u Valensiji

Ekipa Reala iskoristila je kriznu situaciju u taboru Valensije i u derbiju 12. kola Primere pobedila na Mestalji rezultatom 1:0.

Tri boda kojima su "kraljevi" održali korak sa vodećom Barselonom doneo je Raul Gonzales pogotkom u 52. minutu, a sačuvao ih bravuroznim odbranama golman Iker Kasiljas.

Roberto Karlos prodro je po levoj strani, a Raul stigao do lopte pre Roberta Ajale i levom nogom uputio precizan šut po zemlji, koji je ostao van domašaja golmana domaćih Santjaga Kanjizaresa.

Trener Valensije Kike Sančez Flores za ovaj meč nije mogao da računa na sedmoricu, uglavnom teže povredjenih prvotimaca (Moreti, Albelda, Del Orno, Marćena, Edu, Gavilan i Morijentes), a reprezentativca Davida Vilju poslao je na teren, iako se ovaj povredio u meču Lige šampiona protiv Olimpijakosa i bilo je najavljeno da će pauzirati oko dve nedelje.

Kockanje se Floresu nije isplatilo jer je Vilja već u uvodnoj fazi utakmice obnovio povredu butnog mišića i morao je da ustupi svoje mesto rekonvalescentu Visenteu. Valensija je igrala hrabro, na pobedu, ali je promašila sijaset šansi, od kojih je najozbiljnije imao Migel Anhel Angulo.

Drugo mesto u Primeri zadržala je Sevilja trijumfom u Bilbaou 3:1. Epilog duela na “San Mamesu” nagovešten je već posle četiri minuta, kada je Luis Fabijano prvi put pogodio mrežu Atletika, a pitanje pobedika bilo je gotovo rešeno nakon gola Martija u desetom minutu.

Atletik je uspeo da smanji preko Adurica u 69. minutu, a zatim su domaći propustili još nekoliko izglednih šansi. Kazna za promašaje stigla je u petom minutu sudijske nadoknade, kada je Fabijano svojim drugim golom na susretu samo potvrdio pobedu gostiju.

REZULTATI 12. KOLA:

Betis - Espanjol 1:1
(Robert 33 - Pandijani 90)
Selta - Saragosa 1:1
(Bajano 52 - Milito 6)
Hetafe - Levante 0:0
Himnastik - Majorka 2:3
(Kampano 40, Kastro 72 - Janković 54, Viktor 62, Arango 88)
Osasuna - Deportivo 4:1
(Soldado 5, 59, Valdo 22, Milošević 90 - Rodrigez 30)
Rasing - Rekreativo 4:3
(Žigić 13, 63, Garaj 32p, Kolsa 41 - Beto 28, Uče 60, Vaskez 88)
Valensija - Real 0:1
(Raul 52)
Atletik Bilbao - Sevilja 1:3
(Aduric 69 - Fabijano 4, 90+5, Marti 10)

IGRANO U SUBOTU:

Barselona - Viljareal 4:0
(Ronaldinjo 35p, 88, Gudjonsen 55, Iniesta 70)
Atletiko Madrid - Sosijedad 1:1
(Aguero 77 - Uranga 24)

TABELA: Barselona 29, Sevilja 28, Real 26, Saragosa 23, Atletiko M. 21, Hetafe 20, Rekreativo 19, Valensija 18, Viljareal 18, Selta 17, Deportivo 16, Majorka 16, Rasing 14, Espanjol 13, Levante 13, Osasuna 11, Betis 9, Atletik B. (-1) 8, Sosijedad 5, Himnastik 5 bodova.

(MONDO)