Poziv Real Madrida, "kraljevskog kluba", privilegija je kakvu dobijaju samo odabrani fudbaleri. Kada ona stigne - veoma malo igrača kaže "Ne".

Jedan od njih je i Marko Verati.

Italijanski kreator igre, oslonac šampionskog sastava Pari Sen Žermena, konkretno je poručio da ne želi da se preseli u Madrid, uprkos nagoveštajima da bi na "Bernabeuu" voleli da ga "potpišu".

U razgovoru za list "Le Parizijen", Verati je podvukao da je želja i njega i kluba da nastave da sarađuju, kao i da je silno motivisan na kraju potpunog oporavka od povrede zbog koje nije igrao šest meseci.

"Polaskan sam zbog interesovanja Reala, ali već sam odlučio da ostanem u Parizu i da budem uspešan sa Pari Sen Žermenom. Hoću da osvojim nešto veliko ovde pre nego što se umorim ili klub odluči da me više želi", rekao je Italijan, pa veoma jasno podvukao:

"Hoću da ostanem ovde dok ne osvojimo Ligu šampiona. To je cilj koji sam postavio. Hoću da trijumfujem sa ovim timom, jer sam ga prihvatio kao svoju porodicu".

Podsetimo, Verati (24) je stanovnik Pariza od 2012. godine, kada je stigao iz matične Peskare, u kojoj je bio od svoje osme godine.

U dresu Pari Sen Žermena osvojio je četiri titule, tri Liga kupa Francuske i jedan nacionalni kup.