Fudbal

O Mirku Ivaniću: "Ako je neko KRIV, onda sam to JA!"

Izvor mondo.rs

Trener Crvene zvezde stao u odbranu svog veziste. "Volim ga, cenim i jedan je od NAJBOLJIH koje imamo".

MIRKO IVANIC fudbaler Crvene zvezde na utakmici kvalifikacija za UEFA Ligu Sampiona protiv HJK Helsinkija na stadionu Rajko Mitic, Beograd 24.07.2019. godine
Izvor: MN Press

Uspešno evropsko leto Crvene zvezde, zaokruženo plasmanom u Ligu šampiona, donelo je sjajan rezultat, stvorilo nekoliko heroja, ali i "pojačalo" jednu nedoumicu među svima koji prate crveno-bele:

Može li Mirko Ivanić da postane jedan od lidera ekipe Vladana Milojevića?

Ofanzivni vezista stigao je u Zvezdu prošle zime u transferu od 1,3 miliona evra i samo je u nekoliko momenata izbio u prvi plan, u kojem je pokazao šta sve može. 

Povezane vesti


U većini mečevima nije doprinosio onako očigledno kako se očekivalo od nekadašnjeg vođe Vojvodine i BATE Borisova i od igrača koga su Zvezdan Terzić i Vladan Milojević "jurili" u nekoliko prelaznih rokova, sve do minulog januara.

Ovog petka, na konferenciji za novinare pre utakmice protiv Vojvodine u Novom Sadu (subota, 18.45, TV Arena sport), Zvezdin trener govorio je o ofanzivcu iz Bačkog Jarka i potpuno poturio svoja leđa u njegovu odbranu.

"Mirko Ivanić je plemenit igrač, fenomenalan i jako dobar. Podredio je sebe kolektivu. Ako ćemo da kažemo da je neko odgovoran za njega, to sam onda ja. Razlog je to što on nikad nije igrao na mestu na kojem bi trebalo da odigra, a uvek je davao sebe. Uopšte se ne slažem sa tim da nije igrao dobro i da nije dao doprinos. Dao je ogroman doprinos".

Mirko Ivanic na utakmici kvalifikacija za UEFA Ligu Sampiona protiv Jang Bojs Bern na stadionu Rajko Mitic, Beograd 27.08.2019. godine
Izvor: MN Press



"Sa druge strane, nekad je žrtva taktike, nekih mojih zamisli i ako je neko odgovoran uopšte za njega, odgovoran sam ja. I vidim u javnosti da se priča o Ivaniću, a on će sigurno ostaviti jako dubok trag. U ovom trenutku je to do mene, a ne do njega", izjavio je Milojević.

O žrebu Lige šampiona

"Nisam imao neke želje na žrebu. Sigurno smo autsajderi u bilo koju grupu da smo zašli. Ostaćemo 'fascinantni autsajderi', kako su nas prošle godine nazvali i nikome neće biti lako sa nama. Svakoga ćemo gledati u oči, bez obzira na to koliko zvezdica imaju Bajern, Olimpijakos i što je Totenhem prošle godine završio u finalu", izjavio je MIlojević.

Zvezdin trener je dodao da je Ivanić spreman da odgovori na svaki zadatak i još jednom naglasio da nema brigu oko njegove adaptacije.

"Ako igrača koji je krilo stavite da igra desnog beka... Da Mirka Ivanića stavite da brani on bi branio, sa istom strašću kao i sada što igra. On je, jednostavno, igrač za kolektiv, plemenit igrač, jako ga cenim, volim, insistirao sam da on dođe i jedan je od naših najboljih igrača".

"Ako je neko kriv i ako nešto uopšte treba da bude odgovoran - to sam ja", dodao je Milojević.

S obzirom na to da je Ivanić u meču protiv Jong Bojsa nastupio samo u završnici, moguće je da u subotu bude na terenu "Karađorđa", gde je kao kapiten Vojvodine ostavio dubok trag.

"Što se tiče utakmice u Novom Sadu, to je derbi protiv ekipe koja igra dobro, dobro je startovala i očekujem dobar meč. U vrhu su tabele, imaju dobre rezultate, ne bih tu ništa da dodajem", rekao je Milojević i naglasio da će znati sastav tima u petak popodne, posle treninga.

Vladan Milojević
Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda