Fudbal

Pred derbi Hajduk - Dinamo: I "Poljud" dobio RATNO VOZILO

Izvor mondo.ba

Posle tenka ispred beogradske "Marakane" i traktora kod zagrebačkog "Maksimira", usledila je reakcija navijača splitskog Hajduka i to pred derbi sa Dinamom.

Najveći derbi hrvatskog fudbala, između Hajduka i Dinama, igra se večeras na "Poljudu", a splitski navijači su kao dekor pred stadionom ostavili maskirni automobil sa imitacijom topa, preneli su hrvatski mediji.

Očigledno je reč o reakciji na tenk ispred stadiona Crvene zvezde, na koji su prvo reagovali navijači Dinama postavljanjem traktora ispred "Maksimira".

Povezane vesti

Međutim, "Dalmatinski portal" navodi da je ovo "borbeno" vozilo ranije viđano po splitskim ulicama i pre "afere tenk" u Beogradu, te da je ovo zanimljiva uvertira uoči najvećeg hrvatskog derbija.

Kako je preneo "Indeks", vozilo ispred stadiona Hajduka je uklonjeno posle nekoliko sati.

"Utvrđeno je da je vozilo parkirano na mestu na kojem nije dozvoljeno parkiranje vozila. Kako proverom registacije nismo mogli da utvrdimo vlasnika vozila, niti urednost registracije, u cilju sankcionisanja uočenog prekršaja, vozilo je premešteno. Osim napred navedenog, nije bilo drugih razloga za postupke policije", saopšteno je iz splitsko-dalmatinske policije.

OVDE pogledajte splitsko "borbeno vozilo".

Ovako je ovo "prepucavanje" počelo: