Fudbal

GOLEADA u Lučanima i "IKS", Čuki derbi, Napredak ubedljiv

Tri interesantne utakmice odigrane u isto vreme kada i derbi dana u Humskoj, najzanimljivije u duelu timova iz Lučana i Ivanjice

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Fudbaleri Mladosti iz Lučana odigrali su na domaćem terenu nerešeno sa ekipom Javora 3:3 u utakmici sedmog kola domaće Superlige.

Interesantan duel od samog starta je počeo „punom parom“, Dino Dolmagić je već u 11. minutu doveo goste u prednost, a nakon toga su plavo-beli potpuno preuzeli inicijativu i kontrolisali situaciju na terenu, da bi u 31. minutu i izjednačili.

Strelac je bio Milan Bojović, a njegov tim do pauze nije uspeo da postigne više od jednog pogotka uprkos čak 12 upućenih udaraca ka golu protivnika u prvom poluvremenu.

U drugih 45 minuta rivali su bili ravnopravniji, i jedni i drugi su imali svojih šansi, i obe ekipe su postigle po dva pogotka.

Prvo je u 58. minutu Predrag Pavlović preokrenuo rezultat i doveo domaćina u vođstvo, ali njihova radost nije dugo trajala jer je Momčilo Mrkaić posle svega osam minuta vratio utakmicu u egal.

Ponovo je rezultat kratko bio na snazi, nekadašnji igrač upravo Javora Eliomar, sada u redovima Mladosti, doveo je svoj tim u novu prednost u 71. minutu, a konačnih 3:3 postavio je Marko Jevremović u 81.

Posle ovog meča, oba tima ostaju u donjem delu tabele, na 11. i 13. mestu sa bodom razmaka između sebe – današnji domaćin ima šest poena, a njihov rival pet.

U utakmici odigranoj na Banovom brdu, Čukarički je savladao niški Radnički rezultatom 1:0 i odneo trijumf u jednom od derbija kola.

Odluka o pobedniku pala je u 80. minutu, gol za domaćina postigao je rezervista Asmir Kajević i tako sačuvao bodove u Beogradu. Čuka je bila bolji rival tokom čitavog meča, a pogodak u završnoj fazi susreta došao je kao nagrada za sve što su prikazali tokom 90 minuta.

Beograđani su tako preskočili svoje današnje protivnike na tabeli, imaju 15 bodova, dva više od Nišlija i nalaze se na četvrtoj poziciji, dok je Radnički pao na petu.

Ubedljivu pobedu u Kruševcu ostvario je Napredak koji je slavio 4:0 u meču sa Radom.

Poveli su domaći u 28. minutu preko Đura Zeca koji je bio precizan sa penala, iako su „građevinari“ bili u najmanju ruku ravnopravan rival tokom prvog dela igre.

U drugom poluvremenu, Kruševljani su ubrzali, prebacili u viši stepen prenosa i postigli tri gola koja su značila veliku pobedu. Prvo je u 69. minutu Miroslav Bjeloš duplirao prednost, a zatim je Nenad Gavrić postigao treći pogodak za svoj tim, da bi konačan rezultat postavio Miloš Ožegović u prvom minutu nadoknade vremena.

Napredak je pobedom prešao u gornji deo tabele, sada su osmi sa osam bodova, dok se rad seli u donji dom, na 12. mesto sa šest poena.