Fudbal

ON je POBEDIO Bajern i ima savet za sadašnje igrače: Pokažite ko ste! FOTO

Autor Jovan Terzić

"Zvezda pripada Ligi šampiona", kaže golman najslavnije generacije crveno-belih, Stevan Dika Stojanović.

RUDOLF FINZINGER, pomocni sudija, HUBERT FORSTINGER, glavni sudija, i FRIEDRICH KAUPE Fridrih Kaupe, pomocni sudija, svi Austrija, na utakmici 1/2 finala Kupa sampiona Bajern - Crvena zvezda, na Olimpijskom stadionu, i kapiteni STEVAN STOJANOVIC i KLAUS AUGENTHALER Klaus Augentaler. Minhen, 10.04.1991. Foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Crvena zvezda, Bajern Minhen, Kup sampiona
Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

/Od novinara MONDA iz Minhena/

Uoči polaska u Minhen, kraj autobusa sa novinarima koji prate FK Crvena zvezda prošlo je jedno veoma dobro poznato lice - Stevan Dika Stojanović.

Bolje nije moglo! Golman i kapiten najslavnije generacije crveno-belih, koja je 1991. odigrala kultno polufinale upravo sa Bajernom, pre nego što se pobedom na penale protiv Olimpik Marseja u Bariju okitula evropskom krunom.

Sudbin je ponovo, 28 godina kasnije, spojila beogradskog i bavarskog velikana. Ovaj put u grupnoj fazi Lige šampiona.

"Sve je novo - i Zvezda i Bajern i stadion u Minhenu. Ali opet, dva velika kluba. Zna se kakva", počeo je Stojanović razgovor sa novinarima.

"Možda neko očekuje da tamo budemo autsajderi, ali mislim da Zvezda pripada Ligi šampiona. I uvek može dobro da odigra. To je i pokazala prošle sezone", dodao je.

POGLEDAJTE ARHIVSKE FOTOGRAFIJE BAJERN - ZVEZDA

Jedan od junaka tadašnje Crvene zvezde veruje da aktuelna generacija ima još toga da pokaže, ali žao mu je što klub to ne čini u kontinuitetu.

"Na nesreću, naša liga nije toliko jaka i kvalitetna da bismo mogli da igramo u kontinuitetu na evropskom nivou. Ima dosta motiva da Zvezda može da pokaže da ima klub i tim", smatra Dika.

Za kraj, tu je i poruka igračima koji će u sredu istrčati na teren "Alijanc arene".

"Poruka je ista kao i pred Kopenhagen, da pokažu ko su! Protiv Danaca smo bili malo oštećeni, svi su mislili da nećemo proći. Rekao sam da treba da se 'skupe', da odigraju kako treba i pokažu za koji klub igraju. To se sve i dogodilo, zato ista poruka i sada. Nemaju šta da izgube", kaže slavni golman.