Fudbal

Nemačka policija "na nogama": Posebne mere pred dolazak navijača Zvezde

Izvor mondo.rs

Uoči meča Lige šampiona između Bajerna i Crvene zvezde nemačka policija preduzima posebne korake i sprovodi rigorozne kontrole

Izvor: MONDO/Jovan Terzić

Nemačka policija je spremna i u pripravnosti pred zakazan duel Lige šampiona između Bajerna i Crvene zvezde, koji će se odigrati u sredu u Minhenu.

Budući da su navijači crveno-belih pravili probleme i u Švajcarskoj tokom utakmice kvalifikacija sa Jang Bojsima, Nemci kao organizatori prvog meča u grupnoj fazi takmičenja preduzela je sve neophodne korake kako bi sprečila bilo kakve incidente.

Dan uči utakmice nemački policajci su već započeli rigorozne kontrole na ulasku u zemlju, gde uprkos šengenskom režimu sa spremnim "maricama" dočekuju autobile sa tablicama iz Srbije, ali i zemalja bivše Jugoslavije, i šire, i vrše detaljne provere.

Detaljne kontrole nisu bili lišeni ni novinari iz Beograda, koji su autobusom krenuli na meč u Minhen.

Očekuje se da će utakmici Bajerna i Crvene zvezde na Alijanc areni prisustvovati oko 5.000 navijača gostujućeg tima, koji su najavili dolazak iz gradova širom Evrope, a u centru Minhena na dan utakmice biće raspoređeno više od 500 policijaca.

Meč Lige šampiona Bajern - Crvena zvezda igra se sutra od 21 sat.