Fudbal

Zvezda će imati podršku u Minhenu i od LOKALACA (FOTO)

Autori Jovan Terzić Stefan Stojanović

Živahna je prestonica Bavarske noću, a gostovanje crveno-belih poslužilo je za "peckanje" gradskih rivala.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

/Od novinara i fotoreportera MONDA iz Minhena - Jovana Terzića i Stefana Stojanovića/

Fudbaleri Crvene zvezde u 21 čas igraju protiv Bajerna prvu utakmicu grupne faze Lige šampiona (prenos na TV Arena Sport i RTS).

Očekuje se dolazak više od 5.000 navijača crveno-belih, a mnogi od njih stigli su u Minhen i dan ranije.

Veče pred utakmicu iskoristili su za uživanje u sjajnom nemačkom pivu i čuvenim bavarskim kobasicama i perecama.

Lokalne kafane po običaju su pune turista, ali ovaj put su najveći broj činili Srbi.

U dobrom raspoloženju bili su Zvezdini navijači, a na pojedinim mestima štimung su im davali i raspevani Nemci, koji se trenutno zagrevaju za čuveni Oktoberfest u Minhenu (počinje u subotu).

Cene pet evra za pivo od pola litre ili 10 za litarsku kriglu nisu preterane kao u nekim drugim evropskim gradovima, a fin obrok tradicionalne bavarske kuhinje može se pojesti za 12 evra pa naviše.

Posetili smo i čuvenu Hofbrauhaus pivnicu, otvorenu davne 1589. godine, poznate po tome što je Hitler držao govore u njoj.

U njenoj blizini, u jednoj od centralnih ulica Minhena, naišli smo i na prodavnicu Fudbalskog kluba Minhen 1860, Bajernovog gradskog rivala koji je gostovanje Crvene zvezde iskoristio da podseti ko je glavni gradski klub. Ili, bar, stariji.

"Dragi zvezdaši, želimo vam udoban dan u Minhenu i puno sreće na večerašnjoj utakmici. TSV 1860 - gradski klub Minhena", istaknuto je u izlogu prodavnice plavo-belih, osnovanih pre 159 godina, odnosno 40 pre Bajerna!

Iako je tradicija na njihovoj strani, trofeji i svetska slava, ipak, nisu pošto je Bajern vremenom postao mnogo uspešniji i jedan od nekoliko najjačih klubova na svetu.

Videćemo kakav će domaćin ekipa sa "Alijanc arene" biti crveno-belima.