Fudbal

Zvezdini klinci kao putokaz: REMI u Minhenu!

Izvor mondo.rs

Ekipa Slavoljuba Đorđevića u prvom meču omladinske Lige šampiona osvojila bod na gostovanju u Nemačkoj.

Izvor: MN Press

Omladinci Crvene zvezde u prvom kolu grupne faze Lige šampiona za mlade odigrali nerešeno protiv Bajerna u Minhenu i tako napravili pravi šlagvort za večerašnji okršaj seniorskih timova - 0:0.

Crveno-beli su odlično započeli nadmetanje u takmičenju omladinskih timova, a jednu od glavnih uloga u remiju u Nemačkoj imao je golman Andrija Katić, naročito svojim intervencijama u drugom poluvremenu.

Meč je počeo bez mnogo prilika na obe strane, a prvu zapaženiju šansu na meču imala je Crvena zvezda posle pola časa igre. Tada je Piplića posle centaršuta Radulovića probao udarcem glavom da iznenadi golmana Bajerna, ali nije bio dovoljno precizan.

Omladinci Crvene zvezde u Ligi šampiona mladih timova ima identičan raspored onom koji ima seniorska ekipa, te će i oni svoj naredni meč igrati 1. oktobra, protiv Olimpijakosa u Beogradu.

Imala je Zvezda još jednu solidnu priliku posle kontranapada, da bi u finišu prvog poluvremena Katić u dva navrata odlično intervenisao i sprečio vođstvo domaćih. U nastavku se više igralo pred golom Crvene zvezde, a Marvin Čuni je u situaciji "jedan na jedan" šutirao pored gola srpskog tima.

Kako se meč bližio kraju tako je i Katić imao više posla, a u 82. minutu je dva puta odlično reagovao i praktično "zaključao" gol svog tima. Bajern svoju inicijativu nije uspeo da pretoči u gol, dok je u samom finišu susreta Andrija Radulović u razmaku od tri minuta dobio dva žuta kartona i tako zaradio isključenje.

Posle prvog odigranog kola u grupi B, sva četiri tima imaju po jedan osvojen bod, pošto su ranije tokom dana omladinci Olimpijakosa i Totenhema remizirali 1:1.