Fudbal

Šta jedu igrači Partizana pred velike utakmice? Jedno jelo je OBAVEZNO

Izvor mondo.rs

Tim kuvara FK Partizan radi punom parom - pripremaju jela za prvi tim, ali i za mnoge mlađe kategorije. Evo šta se UVEK priprema pred velike utakmice.

U današnjem fudbalu vodi se računa o svemu, a posebno o ishrani igrača. Sve se, maltene, računa "na gram", koliko kalorija sme da se unese, šta se sme, šta ne sme... Igrači su u obavezi da vode računa o tome šta mogu da jedu i koliko.

U kuhinji Fudbalskog kluba Partizan ringle i rerne se gotovo ne isključuju. Treba pripremiti obroke za "armiju" igrača, što prvotimce, što omladince i one iz mlađih kategorija, koji su svakodnevno u Sportskom centru "Teleoptik".

U najnovijoj emisiji TV Partizan, bilo je reči i o ishrani fudbalera. Idealan sagovornik - kuvar Milan.

"Pred svaku veću utakmicu, kao što je recimo derbi, pripremaju se poseban ručak i večera. Obroci treba da sadrže dosta proteina, dakle obavezno je meso. Na dan utakmice pripremamo piletinu, a za 'karantinsko veče' (dan pre utakmice), na meniju su biftek ili juneći ramstek", kaže kuvar Milan.

Jedno jelo je neizbežno ili obavezno pred svaku utakmicu, a u kuhinji Partizana to jelo se zove "ANTIMALER palačinka". Palačinke se pripremaju 40-ak minuta pre početka večere da bi bile tople, a kuvari spremaju 45 porcija.

Za jedan obrok, kuvarima je potrebno dva do tri sata. Za karantinsko veče pred meč protiv AZ Alkmara na meniju su bili: potaž od tikvica, pasta sa sosom od pavlake i kačkavalja, bareni krompir, grilovane tikvice, ramstek u sosu. I, naravno, "antimaler" palačinke.