Fudbal

"Lučo" Ibanjez: Nije me Mamić doveo u Zrinjski, ali SIGURNO ćemo se videti!

Izvor mondo.rs

Argentinski defanzivac izjavio je na predstavljanju u Mostaru da je tamo došao isključivo iz sportskih motiva, a ne zbog novca.

Izvor: MN Press

"Što se tiče novca, ja sam se finansijski osigurao ranije i nisam ovde da bih napravio neku razliku u novcu. Meni treba da igram što više, a ne da idem negde samo zbog novca", rekao je Luis Ibanjez u četvrtak u Mostaru, dva dana nakon što je potpisao ugovor sa Zrinjskim do leta  2021.

Na novinarsko pitanje je li u njegovom transferu ikakvu ulogu imao Zdravko Mamić, nekadašnji prvi čovek zagrebačkog Dinama, Ibanjez je odgovorio odrečno.

"Nisam imao priliku da se vidim s njim, ali znam da je u Mostaru i sigurno ćemo se videti. Poštujem Zdravka Mamića, bio mi je šef sedam godina i uvek je stajao iza mene. Sigurno ćemo sesti i popiti kafu", dodao je Argentinac.

Ibanjez je nosio dresove Boka Juniorsa, Dinama, Rasinga, Đera, Crvene zvezde, Karabukspora i Trabzonspora. Najdublji trag ostavio je u zagrebačkom klubu, s kojim je osvojio sedam titula prvaka Hrvatske, četiri Kupa i jedan Superkup.

U Zrinjski je stigao kao slobodan igrač iz Trabzonspora, u kojem se nije naigrao prošle sezone.

"Fizički sam uvek bio dobar, nikad nisam imao puno problema vezanih za povrede. Jedino što mi treba je malo više igre, da treniram s ekipom, da osetim loptu i da se što pre uklopim u trenerov sistem. To mi je u ovom trenutku najbitnije", rekao je Ibanjez i dodao kako veruje da će brzo ući u formu i pomoći Zrinjskom u pohodu na titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

U toku je procedura pribavljanja radne i boravišne dozvole za njega, što bi moglo da potraje do 10 dana.

U Zrinjskom očekuju da će Ibanjez debitovati 29. septembra, kada u Mostaru gostuje Široki Brijeg, ili sedam dana kasnije kada je gost na stadionu Pod Bijelim brijegom aktuelni šampion, Sarajevo.