Fudbal

Zidan ostaje BEZ "kredita" - sprema se povratak "POSEBNOG"?

Izvor mondo.rs

Pozicija Francuza u Madridu je na "klimavim nogama", da li se već unapred zna naslednik?

Zinedin Zidan se muči otkako se vratio u Real Madrid.

Njemu nikako ne polazi za rukom da učini ekipu da deluje snažno na terenu kao što je to bio slučaj u njegovom prvom mandatu, iako na raspolaganju ima izuzetan kadar fudbalera.

Ovog leta je bio uključeniji i u transfere, što je i bio jedan od njegovih uslova, ali delimična rekonstrukcija nije urodila plodom, makar ako posmatramo rezultate koje su zabeležili od početka sezone.

Poslednji krah "kraljevskog" kluba desio se sinoć u Francuskoj gde su ubedljivo poraženi u jednom od derbija prvog kola Lige šampiona rezultatom 3:0, što je dodatno uticalo na pogoršanje Zidanove pozicije na klupi Madriđana.

Prema pisanjima "Mundo Deportiva", njemu nije ostalo još mnogo kredita, ukoliko se desi još neki "kiks", on će biti prvi koji će napustiti klub, a kao njegova zamena očekivano se pominje Žoze Murinjo.

Portugalac je uvek aktuelan kada se govori o potencijalnim trenerima Reala, već je jednom bio na toj klupi, a više puta je naglašavao da bi se ponovo vratio. Čini se da mu se sada otvara put za povratak, ekipa je već dugo van forme, deluje da je došlo do zasićenja kod pojedinih igrača, a "Posebni bi svakako to promenio.

Ipak, Zidan će zadržati svoju poziciju makar još neko vreme, derbi utakmice sa Seviljom i Atletiko Madridom u narednim nedeljama sigurno će doneti presudu o njegovom ostanku ili odlasku, pa će u slučaju eventualnih loših rezultata priče biti podignute na nivo iznad spekulacija...