Fudbal

U Javoru hvale posle derbija: Partizan igra najbolji fudbal!

Izvor mondo.rs

Ekipa iz Ivanjice dočekuje crno-bele u zaostalom meču Superlige i spremni su da gostima pokvare slavlje posle trijumfa u "večitom derbiju".

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Partizan je slavio u najvećoj utakmici srpskog fudbala, ali već tri dana kasnije ih očekuje novi izazov. Sledeći protivnik je Javor i sudeći po njihovim izjavama pred meč, sa puno poštovanja dočekuju osvajača Kupa Srbije.

Prema rečima pomoćnog trenera Milovana Milovića, Javor će pokušati da prekine dobre rezultate crno-belih.

''Očekuje nas teška i zahtevna utakmica. Partizan je ekipa koja je trenutno igra najbolji fudbal i u najboljoj je formi. Moram spomenuti da je od dolaska Miloševića u klub Partizan krenuo uzlaznom linijom", kaže Milović za zvanični sajt kluba i dodaje.

"Milošević se prihvatio dosta teškog posla, ali verovatno vođen i emocijama, napredovao je iz dana u dan. Osvojili su Kup, ušli u Ligu Evrope i videli smo u derbiju da je Partizan pokazao dobru igru i savremen pristup fudbalu. Doći će u Ivanjicu da naprave dobar rezultat i izbegnu kiks posle derbija", objašnjava nekadašnji fudbaler crno-belih.

On ističe da za ovakve utakmice nije potrebna posebna motivacija.

"Mečevi protiv velikog kluba za svakog igrača predstavljaju izazov. Na ovakvim utakmicama se postaje igrača i skreće pažnja na sebe. Spremićemo se maksimalno, motivisano", napominje Milović.

U timu Javora protiv Partizana neće biti Nikole Kuveljića, koji je suspendovan, a svi ostali igrači su u konkurenciji za meč.

"Svim silama i snagom idemo na teren. Koliko budemo zaslužili toliko ćemo i dobiti'', zaključio je Milović.

Golman ekipe Đorđe Lazović ističe da će Javor učiniti sve da nastavi sa dobrim partijama.

"Očekuje nas teška utakmica protiv izuzetno kvalitetnog protivnika. Poštujemo Partizan, ali tražimo svoju šansu i želimo da damo maksimum kako bismo ostvarili pozitivan rezultat. Ono što me raduje je to što smo u prethodnim utakmicama jako dobro igrali, međutim rezultati to nisu potpuno pokazali", kaže čuvar mreže Ivanjičana.

Javor i Partizan u sredu od 17 časova igraju zaostali meč 2. kola Superlige Srbije.