Uživo

Odlični Javor i još bolji Partizan i RASPUCANI Marković!

Golovima Lazara Markovića Partizan pobedio Javor u Ivanjici 2:0, u odloženoj utakmici 2. kola Superlige Srbije. "Parni valjak" grabi ka vrhu tabele.

Izvor: Mondo

Otvoreno sa puno prilika na obe strane…

Partizan je, ipak, bio spretniji i bez nekolicine standardnih prvotimaca koji su ostali u Beogradu, pobedio Javor 2:0 (1:0)!

Ali, imao je "parni valjak" vrlo raspoloženog Lazara Markovića, dvostrukog strelca i kreatora novog trijumfa tima trenera Save Miloševića. Povratnik među crno-bele još nije potpuno spreman, ipak, nišanske sprave je namestio – majstorski je pogađao mrežu Javora u 26. i 76. minutu.

Prosto je neverovatno da je u Ivanjici, u odloženom meču 2. kola Superlige, viđen samo jedan pogodak do "lepotice" Partizanovog krilnog napadača u 76. minutu, kada je tempo igre već bio značajno opao. Pre tog gola, prilika je bilo za mnogo, mnogo više i to u obe mreže.

Javor se pokazao kao izuzetno kvalitetan tim, koji je želeo da se protiv Partizana predstavi i ofanzivnim karakteristikama, ali ne i golgeterskim, jer napadači ivanjičkog superligaša nijednom iz brojnih situacija nisu uspeli da savladaju Vladimira Stojkovića.

I "parni valjak" je, kome je duel sa Javorom bio treći za samo šest dana (protiv Alkmara 2:2 i Crvene zvezde 2:0), nije imao baš najveću koncentraciju u završnici. I crno-beli su promašivali, ali ne i popularni Markec.

Na sjajan pas Sejdube Sume u 26. minutu, kada je dodavanjem u prostor za hitronog krilnog napadača izbacio kompletnu odbranu Javora, Marković je majstorski špicom poslao loptu pored Đorđa Lazovića.


Gledali smo prilike, ne i golove sve do 76. minutu. Iskosa sa desne strane Marković je došao u poziciju da oproba udarac sa distance, lepo se namestio i još lepše pogodio sa 20-ak metara.

Inače, Milošević je prilično izmenio sastav za gostovanje u Ivanjici, gde su šansu dobili igrači koji nisu imali puno prilika da igraju ove sezone. Među starterima su bili štoper Igor Vujačić, Rajko Brežančić je počeo pored leve aut linije, baš kao i Marković na desnoj strani. Petar Gigić je ušao na početku drugog poluvremena, a nešto kasnije Aleksandar Lutovac i Dominik Dinga.


Zanimljivo da je pred kraj meča priliku za Javor dobio Nikola Milošević, sin trenera Partizan.


U Beogradu su ostali Zoran Tošić, Bibras Natho, Strahinja Pavlović, Slobodan Urošević…

Partizan je posle ove utakmice na drugom mestu, ima 21 bod, jedan zaostatka za TSC-om, ali i meč manje od lidera. Ukoliko Crvena zvezda ne pobedi Voždovac (igra se od 19 časova), "parni valjak" će ostati na poziciji koju je stekao posle trijumfa u Ivanjici.

JAVOR - PARTIZAN 0:2 (0:1)

Sudija: Lazar Lukić

Javor:
Lazović - Cuckić (od 77' Cvetković), Kolaković, Pavišić, Amanović, Jevremović - Piščević (od 86' Milošević) - Petković, Dolmagić, Sević - Krnić (od 80' Jovanović).

Partizan: Stojković - Miletić, Vujačić (od 90' Dinga), Ostojić, Brežančić - Šćekić, Zdjelar - F. Stevanović (od 61' Lutovac), Suma, Marković - Sadik (od 46' Gigić).

Izvor mondo.rs
18:57

KRAJ - Pobeda Partizana 2:0!

18:52

Dominik Dinga menja Vujačića u 90. minutu.

18:49

OTAC PROTIV SINA!

Na terenu je Nikola Milošević, junior Javora, inače sin trenera Partizana Save Miloševića.

18:46

Kolosalnu priliku je u 84. minutu propustio Lutovac.

18:46

Ovako je Markec savladao drugi put Lazovića!

18:45

Igor Bndžulić je posle drugog gola napravio dve izmene, na terenu su Cvetković i Jovanović.

18:40

GOOOL!

Još jedan gol Lazara Markovića i to u trenucima kada je drastično opao nivo igre. Igrao se 75. minut, Marković se namestio na nekih 20 metara od gola Javora, bio je malo iskosa sa desne strane, jako je opalio po lopti i efektno pogodio.

18:24

Izmena - Aleksandar Lutovac u 61. minutu menja Filipa Stevanovića, koji je danas napunio 17 godina.

18:23

OPET JAVOR!

Bilo je opasno po gol crno-belih, lopta je proletela kroz šesnaesterac, ali niko nije uspeo da je zakači.

18:19

Partizan je mogao da napravi veliki korak ka pobedi!

U toku je bio 55. minut kada je šansu za prvi gol propustio Petar Gigić. Saša Zdjelar je centrirao sa leve strane na "drugu stativu", odakle je Nemanja Miletić glavom vratio loptu u sredinu, u skoku je bio Gigić, dobro je tukao pod noge golmanu Đorđu Lazoviću, ali je čuvar mreže Javora uspeo da se spusti i spreči pogodak.

18:11

Javor igra odlično!

Tako je bilo u prvom, a tako je i sada u drugom poluvremenu. Domaćin je prvi zapretio, bio je to udarac sa 17 metara preko gola. Pre toga je Stojković morao da otkloni opasnost.

18:09

Izmena koju je napravio Savo Milošević, Petar Gigić umesto Umara Sadika.

18:03

Gol Lazara Markovića!

17:52

Kraj prvog poluvremena.

Vrlo sadržajan deo igre i veoma opasan Javor. Partizan je postigao gol, a imao je nekoliko dobrih prilika.

17:51

I Nenad Savić je odlično tukao levicom, bio je malo neprecizan.

17:47

Logično, 6 minuta nadoknade!

17:43

44. minut - tek sada prvi korner za Partizan!

17:43

TREĆA VELIKA ŠANSA ZA JAVOR!

Ivanjičani su vrlo opasni po gol Partizana, ali Vladimir Stojković nije kapitulirao. Javor je imao šansu u 42. minutu, a odmah posle toga, nakon centaršuta Markovića, Sadik je očajno primio loptu na grudi.

17:37

Prekid je trajao četiri minuta, navijači su se smirili, utakmica je nastavljena.

17:34

PREKID!

Navijači Partizana vređaju Slavišu Kokezu. Sudija Lazar Lukić je odlučio da prekine meč...

17:33

Stojković spasava Partizan!

Nikola Petković je imao ovu šansu za Javor. Ispala je odbrana Partizana, ali je Stojković napravio "lepezu" i sačuvao gol u 31. minutu.

17:28

GOOOL!

26. minut - Najbolja akcija Partizana i odmah gol. Drugi pogodak Lazara Marković od povratka u Partizan. Vrlo lepo su crno-beli odigrali, Sejduba Suma je odlično video Markovića kako se ubacuje, usledio je pas u pravo vreme i sugurna realizacija hitronogog napadača.

17:25

Javor je izveo dva kornera!

Izvor: Mondo

17:23

Igor Vujačić je mogao da postigne "prvenac" u crno-belom dresu u 21. minutu meča u Ivanjici. Suma je iz prekida centrirao, a Crnogorac sa zemlje tukao glavom, lopta je išla u nešto većem luku i prošla je tik uz mesto gde se spajaju stativa i prečka.

17:21

Marko Jevremović ruši Sumu. I za njega žuti karton.

17:20

Manja grupa navijača Partizana nalazi se u Ivanjici.

Izvor: Mondo

17:19

Umar Sadik je dobio žuti karton, neoprezan start Nigerijca.

17:18

VELIKA PRILIKA!

U 15. minutu Javor je imao sjajnu šansu. Posle prvog kornera za Ivanjičane pogrešio je Bojan Ostojić, okliznuo se, tako da je lopta ostala Aleksi Amanoviću, malo se i uplašio fudbaler domaće ekipe, pa je lopta umesto u mreži crno-belih završila visoko preko prečke. Makedonac je bio na šest-sedam metara od gola, idealno!

17:15

13' ŠANSA: Prvi opasan napad Beograđana

Partizan je najozbiljnije od početka utakmice zapretio u 13. minutu. Lepo je Suma "naslagao" nekoliko igrača Javora, nije želeo da šutirao kao u 161. "večitom derbiju", kada je savladao Milana Borjana, već je odložio loptu za Aleksandra Šćekića, koji je iz trka, iz prve prebacio gol.

17:10

Porpilično mirno je u Ivanjici. Partizan ima blagu inicijativu, ali i dalje nismo videli nijednu pravu akciju, šut na gol. Ističe 10. minut.

17:05

Pet minuta igre u Ivanjici, nema šansi, naravno ni golova.

17:00

Počeo je duel...

17:00

Savo Milošević je prilično izmenio sastav, u Beogradu su ostali Natho, Tošić, Strahinja Pavlović, Asano...

16:34

Utakmica počinje u 17 časova...

Takođe, danas se sastaju Voždovac i Crvena zvezda. Taj meč počinje dva sata kasnije.

Ukratko

  • Javor: Lazović - Cuckić (od 77' Cvetković), Kolaković, Pavišić, Amanović, Jevremović - Piščević (od 86' Milošević) - Petković, Dolmagić, Sević - Krnić (od 80' Jovanović).
  • Partizan: Stojković - Miletić, Vujačić (od 90' Dinga), Ostojić, Brežančić - Šćekić, Zdjelar - F. Stevanović (od 61' Lutovac), Suma, Marković - Sadik (od 46' Gigić).
  • Sudija: Lazar Lukić
učitaj još +