Fudbal

Barsina senzacija NE IDE na Mundijal za kadete: Žele ga u A timu Španije!

Izvor mondo.rs

Ansu Fati još uvek nema ni 17 godina, a već je u planovima jedne od najjačih reprezentacija sveta.

Ansu Fati doživljava meteorski uspon i čini se da će on još dugo trajati. Posle sjajnih partija u seniorskom timu Barselone, ovaj 16-godišnji momak je postao želja nekoliko seniorskih reprezentacija. Razlog za to su njegovi specifični koreni, a sada bi zbog njih trebalo da propusti i Svetsko prvenstvo za kadete.

Takmičenje pod okriljem FIFA za igrače do 17 godina održava se od 28. oktobra do 17. novembra u Brazilu, međutim, u timu Španije neće biti Fatija.

Dečko koji je oborio nekoliko rekorda u timu Barselone nije uvršten na spisak bi mogao da u skorije vreme debituje već za seniorsku reprezentaciju Španije!

"Odlučili smo da ga ne uvrstimo u ovaj tim. To smo odlučili posle šireg sportskog pregleda situacije i smatramo da je u boljoj poziciji da igra sa starijom kategorijom. Da bi to bio slučaj, on ne može da ide na Svetsko prvenstvo za igrače do 17 godina", potvrdio je Fransisko Ernandez, sportski direktor za mlađe kategorije fudbalske federacije Španije.

Fati je rođen u Gvineji Bisao, a osim te afričke selekcije, mogao bi da nastupa i za Portugal, pošto je njegov otac davno emigrirao u tu državu.

Da bi španska federacija sprečila da se odluči baš za komšijsku selekciju, žele da Fati što pre debituje za A tim "crvene furije".

Pre nekoliko sedmica, selektor kadetske selekcije Španije David Gordo rekao je za tamošnje medije da Ansu ima mogućnost nastupa za druge reprezentacije, ali da je izabrao da igra za Španiju.

"Želimo da bude zvezda seniorske reprezentacije što je pre moguće. Učinićemo sve što je do nas da se to dogodi i želimo da što pre budemo u poziciji za tako nešto", rekao je Gordo tom prilikom.

Takođe, i Barselona bi želela da Fati ne ide na takmičenje u Brazil, jer bi im tako ostao dostupan za klupske obaveze koje slede.