Fudbal

Haos u Pragu: Sukobi policije i engleskih huligana

Izvor mondo.rs

Engleski navijači su u petak uveče u Pragu optuženi za nerede znog kojih je uhapšeno desetak huligana pre utakmice sa Češkom u kvalifikacijama za Euro 2020.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Dramatični snimci prikazuju na desetine policajaca kako u češkoj prestonici uzvraćaju suzavcem nakon što su ih Englezi zasuli flašama.

Policajci nisu uspeli da potvrde koliko je osoba uhapšeno, iako je jedan oficir izjavio da je u pitanju najmanje deset huligana, prenjeli su engleski mediji.

Haos je izbio nešto pre 19 sati po lokalnom vremenu, kada su Englezi počeli da gađaju bocama naoružane policajce tokom relativno mirne večeri.

Češki policajac je engleskim medijima izjavio da su navijači "Gordog Albiona" bili jako pijani i da su počeli da bacaju flaše u njihovom pravcu.

"Ispalili smo granate za omamljivanje i suzavac kako bismo osigurali da se brzo raziđu. Uhapsili smo 10 engleskih navijača i sada ih čeka češko pravosuđe", izjavio je neimenovani policajac iz Praga.

Prema navodima engleskih medija, oko 3.000 Engleza je kupilo ulaznice za utakmicu, a veruje se da ih ima još mnogo koji su doputovali u Prag gde su u lokalnim pabovima gledali duel sa Česima.

Domaći tim je uspeo da napravi preokret i Englezima nanese prvi poraz u ovim kvalifikacijama nakon četiri vezane pobede.

Iako su gosti poveli u Pragu golom Harija Kejna iz penala već u 5. minutu, posle faula nad Sterlingom, Česi su uspeli da preokrenu i slave 2:1 za poravnanje na prvom mestu tabele.

Jakub Braberc je izjednačio posle kornera u 9. minutu, a pobedu svom timu doneo je Zdenjek Ondrašek u 85. iskoristivši dezorjentaciju engleskih defanzivaca.