Fudbal

EURO 2020: Slavlje posle 21 godine!

Izvor mondo.ba

Veliki uspeh Andore...

Fudbalska reprezentacija Andore sinoć je protiv Moldavije okončala period od 21 godine čekanja na prvu pobedu u kvalifikacijama za evropska prvenstva.

Andora je prethodno izgubila svih 56 utakmica u kvalifikacijama za EP koje je odigrala od 5. septembra 1998. godine i duela sa Jermenijom.


Od kako je postala članica Evropske (UEFA) i Svetske fudbalske federacije (FIFA) 1996. godine, Andora je imala svega dve pobede u takmičarskim utakmicama, ali obe u kvalifikacijama za svetska prvenstva. Tome treba dodati i četiri trijumfa u prijateljskim utakmicama.

Junak Andore u sinoćnjem duelu bio je Mark Vales, koji je u 63. minutu glavom prosledio loptu u mrežu Moldavije za veliku pobedu rezultatom 1:0.

Nakon sedam odigranih kola u grupi “H“ kvalifikacija za EURO 2020, Andora je pobegla sa dna tabele i zauzima peto mesto sa tri boda, koliko ima i poslednjeplasirana Moldavija. Na vrhu tabele su Turska i Francuska, koje su sa po 18 bodova gotovo osigurale plasman na EP, a slede ih Island sa 12 i Albanija sa devet.

Tagovi