Fudbal

Mitrović na gol od Mitića: U Litvaniji dva laka i slatka

Izvor MONDO/Tanjug

Aleksandar Mitrović polako se bliži prvom mestu večne liste strelaca. Od Mitića na gol, Bobek ih ima sedam više.

Izvor: MN Press

Još jedan gol nedostaje Aleksandru Mitroviću da se izjednači sa Rajkom Mitićem na petom mestu večne liste strelaca reprezentacije. Mladi napadač "orlova" postigao ih je 31, a legendarni fudbaler Crvene zvezde 32…

Kada to bude učinio, Mitrović će ispred sebe imati još samo Savu Miloševića, Blagoja Marjanović, Milana Galića (po 37) i Stjepana Bobeka (38).

Napadač Fulama je svoj golgeterski učinak popravio u ponedeljak uveče, kada je sa dva pogotka doneo pobedu Srbije na gostovanju u Litvaniji. 


"Bitno je da smo uzeli tri boda i sada idemo dalje. Mogao je da bude još neki gol. Pobeda i tri boda, lepo smo završi ovaj ciklus i lepo se vraćamo u klubove", rekao je Mitrović novinarima posle meča.

On je istakao da je pad koncentracije bio uzrok slabije igre u poslednjih nekoliko minuta meča.

"Malo više koncentracije i da se malo više ostane u utakmici, da se ostane fokusiran na utakmicu bez obzira na rezultat. Imali smo padove, posebno pred kraj utakmice kada smo dozvolili šanse, dozvolili smo im da budu opasni. Mogli smo utakmicu da završimo ranije", rekao je Mitrović.

Njemu za je oba gola asistirao Adem Ljajić.

"Dočekao sam i ja da mi Ljajić namesti gol. Šalim se, dve stvarno lepe asistencije. Znamo se dugo, igramo zajedno. Izgledalo je prosto i jednostavno. Dosta ovakvih golova sam dao na treningu, vežbali smo. To je plus kada znate saigrače. Mislim da su oba gola došla iz toga što je on znao da ću ja da budem na pravom mestu, a ja da će on da odigra takvu loptu. Dva laka gola, ali i slatka", podvukao je srpski fudbaler.

Mitrović je u septembru napunio 25 godina. Do sada je odigrao 53 utakmice i bio strelac 31 gola.