Fudbal

Posle reakcije države - OSTAVKA: Predsednik FS Bugarske otišao zbog rasizma

Vanredna situacija u našem susedstvu.

Utakmica fudbalskih reprezentacija Bugarske i Engleske prekidana je zbog rasizma i uzrokovala je veliki haos u zemlji domaćina.

Dan posle tog meča, reprezentativci Engleske i tamošnja javnost žalili su se zbog tretmana u Sofiji, a oglasio se i tamošnji predsednik vlade Bojko Borisov. On je zatražio da predsednik Fudbalskog saveza Bugarske Borislav Mihajlov podnese ostavku i to se dogodilo.

"Predsednik FS Bugarske Borislav Mihajlov podneo je ostavku, koja će biti iznesena pred članove Izvršnog komiteta Saveza na sednici u petak. Ovakva njegova pozicija posledica je nedavnih tenzija, na štetu bugarskog fudbala i FS Bugarske", zvanično je saopšteno.

"Posle mnogo godina provedenih u savezu i sa mnogom kontakta na visokom međunarodnom nivou, gospodin Mihajlov kategorično ističe da je spreman da pomogne razvoju bugarskog fudbala na svaki način", takođe je poručeno iz tamošnjeg saveza.

Veliki skandal zbog rasizma izazvao je očigledno hitne i oštre posledice, u ionako veoma teškom trenutku bugarskog fudbala. Tamošnja reprezentacija izgubila je u duelu protiv Engleske rezultatom 0:6, a poslednju pobedu ostvarila je pre tačno godinu dana, 13. oktobra 2018. u meču protiv Kipra (2:1).

Od tada je prošlo 11 utakmica...