Fudbal

Rivalstvo nastavljaju u Superligi: TSC želi bodove protiv Javora

Izvor mondo.rs

Dva najbolja tima iz prošlosezonske Prve lige Srbije se sada susreću u najvišem rangu domaćeg fudbala.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Biće to susret starih znanaca. U subotu od 18.00, Javor će u Ivanjici ugostiti TSC iz Bačke Topole, što će biti njihov prvi okršaj u Superligi.

Ipak, dva tima su prošle sezone čak tri puta odmerila snage, pošto su upravo ovi timovi zauzeli dve najviše pozicije u Prvoj ligi Srbije. Sada su zajedno u Superligi i u Bačkoj Topoli žele da, kao i prošle sezone, na kraju budu bolji od Ivanjičana.

Silard Farago, trener golmana TSC-a, govorio je o ovom susretu i najavio da će njegov tim ići na sva tri boda.

"Javorov tim je ostao gotovo nepromenjen u odnosu na prošlu sezonu, imaju jednog novog igrača i jednog povratnika. Ekipa je ostala prepoznatljiva po izuzetno visokim igračima, zbog čega ćemo morati dobro da pazimo kod prekida", ističe Farago za zvanični jutjub kanal TSC-a i nastavlja.

"Veoma poštujem ekipu iz Ivanjice i siguran sam da njihova trenutna pozicija na tabeli ne pokazuje realno stanje. Očekujem tvrdu utakmicu i siguran sam da će protivnik želeti da se pokaže u dobrom svetlu pred domaćom publikom. Ipak, verujem i da sve zavisi od nas, a mi smo spremni za nastavak takmičenja”, samouveren je Farago.

Vezista TSC-a Dejan Milićević napominje da će njegov tim u naredne dve nedelje odigrati pet utakmica, od čega četiri u prvenstvu i jednu u Kupu Srbije. Prva na redu je već u subotu.

"Utakmica protiv Javora će sigurno biti teška, jer je i njima i nama pobeda imperativ. Znamo da su jaka ekipa, ali isto tako znamo da mi igramo dobro i siguran sam da neće biti problema da pobedimo”, rekao je Milićević.

U prošlom, jedanaestom kolu, ekipa TSC Bačke Topole je protiv Radnika na domaćem terenu doživela prvi poraz u sezoni (1:0) i trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli. Javor je trenutno 13. sa 9 bodova.

Celokupnu najavu 12. kola Superlige Srbije pročitajte ovde.