Fudbal

Ozbiljna kriza "drma" Bajern: U dva dana - dve TEŠKE povrede defanzivaca!

Izvor mondo.rs

Potpuno se menja zadnja linija tima...

Nevolja nikad ne dolazi sama...

Samo dva dana nakon što je tešku povredu doživeo nemački štoper Niklas Zile, u pitanju je "kidanje" ligamenata kolena zbog čega je za njega ova sezona završena, još jedan defanzivac Bajerna doživeo je povredu.

U pitanju je Lukas Ernandez, najskuplji fudbaler u istoriji Bajerna, koji je na meču protiv Olimpijakosa (3:2) morao ranije iz igre.

Pouzdani levi bek, koji može da zaigra i na mestu štopera i verovatno bi na toj poziciji igrao češće u odsustvu Niklasa Zilea, doživeo je parcijalnu rupturu ligamenta desnog članka i zbog toga će morati da miruje.

Kako prenosi Bild, trebalo bi da odsustvuje sedam do osam nedelja, ali je malo verovatno da ćemo ga na terenu videti pre 2019. godine.

Jasno je da bi zbog ovoga mogli da se jave defanzivni problemi u timu Bajerna, sigurno će doći do prekrajanja i češće upotrebe Jošue Kimiha u zadnjoj liniji, pošto je ove sezone mahom igrao defanzivni vezni...

Na mestu štopera mogli bi više da vidimo i Benžamana Pavara (nominalno desni bek) i Havija Martineza (zadnji vezni), mada je Špancu ta pozicija sada već prirodna.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa meča Olimpijakosa i Bajerna.