Fudbal

Kabel o kazni za nameštanje: OSPORIĆEMO odluku Saveza - ako je uopšte tačna

Izvor mondo.rs

U novosadskom prvoligašu navode da nisu obavešteni o navodnoj kazni zbog nameštanja i smeta im što se takva informacija pojavila prvo u medijima.

Izvor: MN Press

Da li je Fudbalski savez Srbije kaznio Kabel i Smederevo zbog igranja nameštene utakmice?

Možda i jeste, kao što je objavljeno, međutim, u novosadskom prvoligašu tvrde da ih još niko nije zvanično obavestio o bilo kakvoj odluci i smeta im što se ova vest od navodnom oduzimanju 10 bodova, uz obavezu da plate 3.000.000 evra, pojavila u medijima.

"Do nas nije stigla nikakva odluka Saveza. Ukoliko se ispostavi da su tačni navodi o kažnjavanju koji su se pojavili u medijima, mi ćemo svakako uložiti žalbu i osporićemo takvu odluku. Smatramo da je velika sramota da iz Fudbalskog saveza Srbije izlaze ovakve informacije u medije, a da pre toga nijedan od klubova o kojima se govori nije kontaktiran kako bi im bilo saopšteno o čemu se konkretno radi, odnosno da li su kažnjeni ili ne. Neverovatno je da uprava kluba i igrači o takvim stvarima saznaju iz medijskih napisa. U narednih nekoliko dana biće sazvana vanredna sednica Upravnog odbora FK Kabel i na njoj će biti doneta odluka o narednim koracima u vezi sa ovim slučajem, o čemu će javnost biti obaveštena", poručili su iz novosadskog prvoligaša za "021".

Navodno je i Smederevo kažnjeno oduzimanjem 10 bodova, ali i milion dinara manjim novčanim iznosom.

Podsetimo, duel u Smederevu završen je pobedom domaćina 2:1, posle vođstva gostiju na poluvremenu, koji su zadnjih pola sata igrali sa desetoricom jer su prethodno već napravili sve tri izmene.

Zahtev za pokretanje istrage Disciplinske komisije FSS stigao je direktno iz UEFA pre nekoliko dana, zbog navodnih sumnjivih uplata u kladionicama.