Fudbal

Žarko Lazetić napustio Teleoptik: Rezultati nisu bili na nivou

Izvor mondo.rs

Bivši fudbaler Partizana doneo odluku posle lošeg početka sezone.

Izvor: MN Press

Žarko Lazetić više nije trener FK Teleoptik, potvrdio je mladi stručnjak.

Posle slabog starta sezone u Srpskoj ligi Beograd, doskorašnji pomoćni trener Partizana je napustio mesto šefa struke tima iz Zemuna.

"Došao sam u Teleoptik kada je već ispao u treću ligu, kada je otišlo 20 igrača i napravljen je plan da ova godina bude tranziciona, a sledeće da se pojuri druga liga. Nažalost, rezultati nisu bili na nivou reputacije kluba i neminovno je došlo do razlaza", potvrdio je Lazetić vest o tome da je doneo odluku.

Lazetićev tim je u prvih 11 mečeva u trećem rangu takmičenja osvojio devet bodova i trenutno se nalazi na poslednjem, 16. mestu. U Kupu Srbije je Teleoptik mnoge iznenadio izbacivanjem Voždovca u 1/16 finala.

"Ima puno drugih razloga zbog kojih rezultata nije bilo koji apsolutno ne zaslužuju ni spominjanje... Paradoks je da smo najbolje igrali protiv najboljih protivnika kada smo imali fer uslove, kao što je kup utakmica sa Voždovcem, pa i to nešto govori. Želim da se zahvalim svima na pomoći i podršci, stručnom štabu, medicinskom osoblju, svima u klubu od ekonoma preko direktora Vazure i predsednika Teleoptika Koviljka Hajdera", napominje Lazetić.

On je u prethodne četiri godine bio trener u Partizanu i ističe da je ponosan kako je branio boje kluba.

"Bio sam pomoćnik Ivanu Tomiću, pa vodio jednu godinu kadete (osvojena titula, prim. aut.) pa jednu godinu omladince. Iz te generacije su izašli Marković, Đerlek, Kokir, Šehović, Milosavljević, Janković... Bio sam pomoćnik Miroslavu Đukiću i Zoranu Mirkoviću dok pre šest meseci nisam preuzeo Teleoptik. Želim svima u FK Partizan i Teleoptik sve najbolje u budućnosti. Nastavljam sa edukacijom za UEFA Pro Licencu, sa edukacijom na svakodnevnom nivou."

Kako kaže, on ostaje u službi kluba i spremniji čeka nove izazove.

"Posebnu zahvalnost dugujem igračima, na posvećenosti, energiji i zajedništvu koje su pokazali, uživao sam svakodnevno u radu sa njima i biću najveći njihov navijač. Siguran sam da će uz novog trenera prevazići sve trenutne probleme", zaključio je Lazetić.

Tagovi