Fudbal

Preokreti, crveni kartoni i penal u 90. - novi problem za Inđiju!

Izvor mondo.rs

Ekipa Inđije već dugo ne zna ni za pobedu ni za osvajanje bodova u Superligi Srbije. Danas im ni prednost protiv Javora nije bila dovoljna da ostanu neporaženi.

Izvor: VM/© MN press, all rights reserved

Da se ovakav meč odigrao u Premijer ligi, Seriji A ili Bundesligi, sigurno bismo ga smatrali klasikom i sećali ga se i za nekoliko godina. Igrao se u Inđiji, u okviru 15. kola Superlige Srbije, a akteri su bili istoimeni domaćin i Javor iz Ivanjice.

Juče su u elitnom rangu srpskog fudbala odigrana dva meča, a beogradski večiti rivali bili su uspešniji od predstavnika Novog Sada. Za danas su ostali oni manje atraktivni susreti. Ili se bar tako mislilo kada se pogleda papir na kom su ispisani mečevi. Inđija i Javor su to demantovali.



Pet golova, dva preokreta, dva isključenja, kazneni udarac koji je na kraju doneo pobedu i nastavak crnog niza za Inđiju. Tako bismo, ukratko, mogli da opišemo utakmicu igranu u terminu kada se u Sremu uglavnom bira ručak pre gledanja fudbala.

Gosti iz Ivanjice su do prednosti stigli preko Kolakovića, za čiji se gol potrudio i Maričić. Bio je to jedini pogodak u prvom delu igre, ali i najava da će domaćin morati da krene agresivnije u nastavku meča.

Tako je i bilo, pošto je domaći trener napravio dve izmene na poluvremenu, a jedna je odmah donela rezultat. Rezervista Rajevac je praktično u istom minutu u kom je kročio na teren i zatresao mrežu gostiju za rezultatko poravnanje. Novu promenu na semaforu videli smo posle samo tri minuta, kada je Amamović autogolom pogodio mrežu gostiju.

Usledili su zatim i crveni kartoni. Prvo direktan za Dimitrova, a zatim i drugi žuti za Bosančića, pa je Inđija finiš meča dočekala sa dva igrača manje na terenu. Koristili su to gosti, mada teže nego što se očekivalo.

Poravnao je Petković, deset minuta pre isteka regularnog dela meča, a dvadeset minuta pre kraja susreta. Dobro ste pročitali, igralo se deset minuta nadoknade danas u Inđiji. Igrač koji je Javoru doneo izjednačenje, ostatak meča je iskoristio da postigne svoj drugi gol i donese i pobedu.

Petković se tako približio Mihajloviću i sada ima samo jedan gol manje od najboljeg strelca u dosadašnjem delu Superlige. Ekipa Inđije će imati za čim da žali, ali i da pronađe način da izađe iz krize. Bio je ovo deseti uzastopni poraz Sremaca u ligi, još od sredine avgusta kada su poslednji put slavili u ovom takmičenju.

SUPERLIGA 15. KOLO
subota

Partizan - Vojvodina 4:0 (2:0)
/Natho 30p, 43, Zdjelar 48, Sadik 68/

Proleter - Crvena zvezda 0:2 (0:0)
/Garsija 59, Boaći 82/

nedelja

Inđija - Javor 2:3 (0:1)
/Rajevac 46, Amamović 49 autogol - Kolaković 31, Petković 80, 90/

TSC - Radnički

Mačva - Čukarički

Napredak - Spartak

Rad - Mladost

Radnik - Voždovac

TABELA: Crvena zvezda (-1) 39, Čukarički (-2) 32, Vojvodina 30, Partizan (-1) 29, TSC (-1) 25, Radnički (-1) 25, Voždovac (-1) 24, Mladost (-1) 18, Spartak (-1) 18, Javor 17, Proleter 16, Napredak (-1) 15, Radnik (-2) 14, Inđija 8, Rad (-1) 7, Mačva (-1) 3.