Fudbal

Revoltirani su u Inđiji: HOROR predstava! Ako smo tipovani na ispadanje...

Izvor mondo.rs

"Još od Crvene zvezde se osilila sudijska organizacija na ovaj sremski klub, ničim izazvana", stoji u izveštaju utakmice Inđije i Javora (2:3) na sajtu novog superligaša.

Izvor: MN Press

Nova bura u srpskom fudbalu.

Gotovo iz kola u kolo gledamo sporne situacije u Superligi, a ovoga puta besni su u Inđiji. Sremci su na svom stadionu dočekali Javor, ali su nakon preokreta u poslednjih desetak minuta, sa dva igrača manje, ipak poraženi (3:2).

Javor je slavio iz jedanaesterca u 90. minutu kada je sudija Bojan Nikolić pokazao na "belu tačku", a igrači Inđije su besni zbog te odluke čak i napustili teren...

Vratili su se i završili utakmicu, a malo pre poslednjeg zvižduka - i oni su tražili najstrožu kaznu pošto je igrač Javora igrao rukom. Protesti nisu uvaženi, a publika u Sremu jasno je poručila šta misli o suđenju sudije iz Kragujevca.

Na zvaničnom sajtu Inđije su još oštriji.

"Odavno nije u Inđiji viđeno perfidnije suđenje jednog arbitra kao što je viđeno na Gradskom stadionu. Taman se pomislilo da ne može gore od Novice Anđelovskog (i da nepominjemo ostale), ali je to čovek u crnom iz Kragujevca danas demantovao na najgori mogući način", stoji u izveštaju utakmice na oficijelnom sajtu Inđijaca.

"Odavno publika (inače pozorišna) u Inđiji nije ovako burno reagovala na klasičnu "pljačku". Ime sudije nije vredno pomena, a nadamo se da će neko bar pocrveneti u Fudbalskom savezu Srbije. Ako je Inđija tipovana za ispadanje neka se to javno kaže, a ne ovako da iz utakmice u utakmicu to izgleda kao horor predstava. Još od Crvene zvezde se osilila sudijska organizacija na ovaj sremski klub, ničim izazvana", podsetili su iz Inđije na jedanaesterac koji je dosuđen na "Marakani", iako je faulirani Aleksa Vukanović bio izvan šesnaesterca.

"U prvih pet kola ovog prvenstva su očito zasmetali po njima "neočekivani" rezultati Inđinčana gde su osvojili sedam bodova, od tada ni bod. Javor-Matis je ispao taj tim sretnik koji ni po čemu nije učestvovao u raboti nego su se Ivanjičani borili za boje svog kluba, a ne nekog trećeg. Na žalost ovaj izveštaj je u potpunosti posvećen čoveku u crnom, kao primeru kako (ne)treba suditi na jednoj utakmici. I to elitnog ranga takmičenja".

Pogledajte snimak sa meča Inđije i Javora.

Inđija - Javor (sport)
Izvor: Youtube/Superliga Srbija