Fudbal

Neko tu laže, evo šta Bajern kaže: Venger zvao Rumenigea, ali nije opcija

Izvor mondo.rs

Postaje jasno da legendarni menadžer Arsenala neće preuzeti Bavarce, međutim, neke stvari u čitavoj priči se ne poklapaju.

Dve vesti u jednom danu i to krajnje kontradiktorne.

Nakon što je Arsen Venger rekao da nije u pregovorima sa Bajern Minhenom za upražnjeno mesto na klupi tima, iz bavarskog kluba stižu drugačije tvrdnje.

Kako prenosi Kristijan Falk, novinar nemačkog "Bilda", zvanično saopštenje Bajerna navodi da je Francuz kontaktirao klub povodom te pozicije.

"Venger je zvao Rumenigea (predsednik Bajern Minhena, prim aut.) u sredu posle podne i praktično signalizirao da je zainteresovan da bude Bajernov trener. Bajern veoma ceni Arsena Vengera i njegov rad kao trenera Arsenala, ali on nije opcija za novog trenera Bajern Minhena", stoji u tvitu nemačkog novinara pod šifrom "ekskluzivno".

Međutim, ovakve tvrdnje čine se kao PR potez Bavaraca, jer je Venger u sredu uveče izjavio da sa Bajernom nije razgovarao.

"Jesam bio blizu prelaska u Bajern, ali pre mnogo mnogo godina, a u ovom trenutku uopšte nisam sa njima u pregovorima. Nismo razgovarali i ne znam da li ćemo", jasno je poručio francuski trener prilikom gostovanja francuskoj televiziji "BeIN Sports".

Bajern je u potrazi za novim trenerom otkad su u nedelju uveče uručili otkaz Niku Kovaču posle loših rezultata i poraza 5:1 od Ajntrahta iz Frankfurta.


Jasno je da se bivši menadžer Arsenala neće preseliti u Minhen, ali iz nekog razloga, dve strane šalju različite signale.