Fudbal

Počinje drugi krug Superlige: Zvezda u Ivanjici, Partizan sa Inđijom

Izvor mondo.rs

Domaće prvenstvo je već u poodmakloj fazi, gledamo "reprizu" 1. kola.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Prvih 15 kola je arhivirano skoro u potpunosti (zbog dva zaostala susreta), a sada je vreme da se timovi sastaju i po drugi put.

Superliga Srbije ovog vikenda ulazi u drugu polovinu regularnog dela sezone, pre nego što se posle 30. kola prvenstvo bude "prepolovilo".

Ljubitelji najjačeg takmičenja u Srbiji će ovaj put uživati u samo sedam mečeva, jer je okršaj između Proletera i Radničkog iz Niša već otkazan.

Fudbalere Radničkog "pokosio" je stomačni virus i trener Milorad Kosanović ne može da računa na 12 prvotimaca i iz tog razloga zatražili su odlaganje, što je iz Superlige prihvaćeno.

Superligaški vikend će otvoriti Mačva i Vojvodina u subotu od 14.00 časova, a gostujući tim ima samo jednu pobedu u poslednja četiri kola. Marko Đurišić i Siniša Saničanin veruju da u Šapcu mogu do trijumfa.

Poraz 4:0 protiv Partizana bi tako bio arhiviran na pravi način, dok Mačva i dalje čeka na prvi trijumf u prvenstvu. Oni su se već po jednom sastali sa svakim timom u ligi i nikoga nisu savladali.

Istog dana biće odigrana još tri meča, svi sa početkom u 16.00 časova.

Radnik će u Surdulici dočekati Mladost i to posle dva dobra rezultata. Ekipa Nenada Vanića je prvo savladala favorizovani Radnički u Nišu, da bi onda protiv Voždovca u uzbudljivoj završnici nadoknadili dva boda zaostatka i upisali remi.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Lučanci su posle tri uzastopne pobede osvojili samo jedan bod u naredna dva susreta i to bez da su postigli gol.

U Beogradu će na Banjici igrati Rad i Spartak. "Građevinari" su uspeli da odigraju 0:0 protiv Mladosti, a bez pobede su još od kraja avgusta i utakmice protiv Mačve.

Sa druge strane, Spartak će želeti da zadrži kakav-takav priključak za prvom "sedmorkom", a Voždovac i Radnički su udaljeni četiri boda.

Tu je i zanimljiv okršaj Napretka i Čukaričkog. Kruševljani u poslednjih devet mečeva u svim takmičenjima imaju samo jednu pobedu, pa imaju ozbiljan imperativ da ostvare dobar rezultat.

Čukarički je remizirao 0:0 protiv slabašne Mačve, što trenera Aleksandra Veselinovića nikako nije učinilo zadovoljnim. Međutim, "brđani" su i dalje drugi na tabeli i uz Crvenu zvezdu su jedini tim u ligi sa dvocifrenim brojem pobeda.

Izvor: MN Press

U nedelju se igraju još tri meča, a prva dva se igraju u istom terminu u Ivanjici i Senti.

Crvena zvezda gostuje Javoru posle novog ubedljivog poraza od Totenhema u Ligi šampiona. Vladan Milojević je posle meča izjavio da Zvezda ne može da bude konkurentna u tom takmičenju igrajući Superligu Srbije.

On će imati određenih problema sa sastavljanjem tima za meč protiv Javora, koji šampiona dočekuje posle burnih dešavanja u Inđiji.

Na tom meču su slavili 3:2 posle kasnog preokreta, a igrači Inđije su napuštali teren zbog glavnog sudije Bojana Nikolića. Iz Javora su se tim povodom oglasili saopštenjem.

Inđija - Javor (sport)
Izvor: Youtube/Superliga Srbija

U isto vreme TSC Bačka Topola dočekuje Voždovac nakon što su pobedom u prošlom kolu prekinuli seriju slabijih rezultata. Razlika između dva tima je tri boda, pa će "zmajevi" imati dodatni motiv da sustignu novajliju u Superligi.

O tome da će i ovoga puta pokušati da nametnu napadački fudbal govorili su trener Voždovca Radomir Koković i levi bek Stefan Hajdin.

Kolo će zatvoriti meč Partizana i Inđije. Crno-beli su u četvrtak uveče izgubili 3:0 na "Old Trafordu", a Savo Milošević je zadovoljan što njegov tim više neće igrati protiv Mančester junajteda.

Partizan ima drugi najbolji napad i najbolju odbranu u ligi, ali uprkos tome zaostaju 10 bodova za Crvenom zvezdom. Inđijina serija od 10 uzastopnih poraza mogla bi da bude produžena u Humskoj.

SUPERLIGA, 16. KOLO

subota

Mačva - Vojvodina 14.00
Radnik - Mladost Lučani 16.00
Rad - Spartak Subotica
Napredak - Čukarički

nedelja

Javor Ivanjica - Crvena zvezda 14.30 (TV Arenasport 1)
TSC Bačka Topola - Voždovac 14.30
Partizan - Inđija 16.30 (TV Arenasport 1)

odloženo

Proleter - Radnički Niš

TABELA: Crvena zvezda (-1) 39, Čukarički (-1) 33, Vojvodina 30, Partizan (-1) 29, TSC Bačka Topola 28, Voždovac 25, Radnički Niš 25, Spartak Subotica 21, Javor Ivanjica 19, Mladost Lučani 19, Proleter 16, Napredak 15, Radnik 15, Rad 8, Inđija 7, Mačva 4.