Uživo

Prvi REMI Zvezde ove sezone u Superligi: Sjajni Javor odoleo! (VIDEO)

Lider bez pobede u Ivanjici, a i za bod su se gosti propisno namučili.

Izvor: MN Press

Umor je stigao fudbalere Crvene zvezde.

Iako Vladan Milojević često menja tim, serija mečeva (osam za manje od mesec dana) uticala je da njegov tim pruži slabije izdanje od očekivanog u Ivanjici. Doduše, tome je doprinela i odlična partija domaćih igrača.

Javor - Crvena zvezda 1:1 (1:0).

Ovo je prvi remi crveno-belih ove sezone u Superligi, posle 13 pobeda i jednog poraza i neće uticati na stanje na tabeli, jer dvostruki uzastopni šampion ima čak sedam bodova više od Vojvodine i Čukaričkog, uz utakmicu više od Novosađana.

Ono što će sigurno zabrinuti Vladana Milojevića, to je loša igra većine igrača kojima je ove subote ukazao poverenje, a posebno odbrambenih.

Milan Rodić je prilično dekoncentrisan ušao u utakmicu, Srđan Babić imao nekoliko grešaka, Kanjas poklonio loptu rivalu za gol-šansu...

Napred je situacija bila nešto bolja, ali su se gosti mučili sve do 87. minuta da savladaju odličnog Đorđa Lazovića, koji je u ovoj utakmici imao čak 10 odbrana!

Nemoćan je, ipak, bio na šut "rezerviste" Milana Jevtovića posle lepe akcije u kojoj su učestvovali još Rodić, Simić i Boaći.

Zanimljivo, i Javor je poveo posle akcije po levoj strani i ubacivanja pred gol, a strelac je bio Nikola Petković u 25. minutu.

Imali su i jedni i drugo još nekoliko zaista odličnih prilika, Zvezdi je i poništen gol u 77. minutu zbog ofsajda, a ukupan utisak je da je u Ivanjici viđena odlična utakmica.

Vladan Milojević odlučio je da odmori nekoliko standardnih prvotimaca, koji su u sredu igrali protiv londonskih "pevaca" (0:4), pa su van protokola ostali Marko Marin, Mateo Garsija, Radživ van La Para i povređeni Milan Pavkov, dok su na klupi bili Miloš Degenek, Marko Gobeljić i Njegoš Petrović, ali nisu ulazili u igru.

U startnoj postavi je posle duže vremena bio Mirko Ivanić, kog nije bilo među 11 od utakmice sa Mačvom, 28. septembra (3:1), a od tada je odigrao samo pet minuta protiv Rada (3:1) i 11 protiv Radnika (5:0).

Kako je odigrao 68. minuta protiv Javora, pitanje je kada i da li ćemo ga opet videti u timu...

JAVOR: Lazović - Parišić, Kolaković, Amanović, Jevremović - Dolmagić (73. Đerić), Kuveljić - Maričić (84. Cuckić), Piščević, Petković (90+4. Krnić) - Mrkaić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić (90+2. Pankov), Milunović, Babić, Rodić - Vulić, Kanjas (46. Tomane) - Ben, Ivanić (68. Jevtović), Simić - Boaći.

Sudija: Petar Piper.


SUPERLIGA, 16. kolo:

TSC - Voždovac 2:2 (1:1)
/Milićević 2, Silađi 60 - Lasickas 5, Nikolić 70p/

Javor - Crvena zvezda 1:1 (1:0)
/Petrović 25 - Jevtović 87/

Partizan - Inđija 1:0 (1:0) u toku
/Tošić 17/

Proleter - Radnički (odloženo)

subota

Napredak - Čukarički 3:1 (0:0)
/Vukadinović 53p, 64, Bjeloš 82 - Stojanović 85/

Rad - Spartak 2:0 (2:0)
/Trifunović 1, Kasalica 34/

Radnik - Mladost 0:1 (0:1)
/Šatara 39/

Mačva - Vojvodina 0:1 (0:1)
/Matić 7/

TABELA: Crvena zvezda 40 (-1), Vojvodina 33, Čukarički 33 (-1), Partizan 29 (-1), TSC 29, Voždovac 26, Radnički Niš 25 (-1), Mladost 22, Spartak 21, Javor 20, Napredak 18, Proleter 16 (-1), Radnik 15 (-1), Rad 11, Inđija 7, Mačva 4.

Autor .
16:23

KRAJ! 1:1

/Izveštaj pročitajte klikom na UVODNU VEST/

16:19

Žestok je pritisak na gol Javora u poslednjih nekoliko minuta, ali i dalje je nerešeno...

16:15

GOOOL! 1:1

Stiže do izjednačenja Crvena zvezda u 87. minutu preko Milana Jevtovića koji je odličnim udarcem kaznio to što su ga domaći igrači ostavili samog pred golom. U akciji su učestvovali još Rodić, Simić i Boaći.

16:12

Velika gužva posle kornera za Crvenu zvezdu u 85. minutu iz koje je Tomane nekontrolisano poslao loptu visoko preko gola.

16:08

Pao je Tomane u kaznenom prostoru Javora u 81. minutu, ali nije se dvoumio Petar Piper da li da pokaže na belu tačku. Odmah je pokazao gol-aut

16:05

PONIŠTEN GOL ZVEZDI

Zatresla se mreža Javora u 77. minutu posle centarštua Jevtovića i "glavometa" Tomanea i Boaćija pred domaćim golom, ali su arbitri procenili da je napadač iz Gane bio u ofsajdu, tako da ništa od izjednačenja.

15:57

Malo je nedostajalo da Javor povede 2:0, ali je Milunović uspeo da ispravi loše reakcije Babića koji je omogućio Dolmagiću da se nađe u šansi.

15:54

Probao je Ben iz slobodnog udarca u 68. minutu. Bila je to dobra pozicija, ali i loš šut Zvezdinog napadača.

15:53

Dosta toga izdešavalo se u 65. minutu, a najbitnije je bez zdravstvenih posledica po Ričmonda Boaćija!

Pao je centarfor Gane posle duela sa golmanom Javora, tražili su gosti penal, ali se nije čula pištaljka sudije Pipera, a u međuvremenu je Boaći ostao da leži. Čini se da je izgubio svest na trenutak, ali se posle brze reakcije drugih igrača pridigao i nastavio utakmicu...

15:48

Prvo odlična intervencija Borjana na šut Piščevića, a onda i nesigurni Lazović na suprotnoj stani pogađa Tomanea prilikom ispucavanja na centaršut po zemlji Boaćija, umesto da hvata loptu. Imao je golman Javora sreću da se lopta odbila u gol-aut.

15:43

Dve šanse imala je Zvezda posle kornera u 57. minutu, ali prvo Simić, a onda i Milunović nisu imali sreće da izjednače. Ostalo je 1:0 za Javor. Simićev šut zaustavila je stativa, dok je posle Milunovićevog udarca glavom lopta otišla pored gola.

15:37

Dobar pokušaj Vulića u 51. minutu sa ivice kaznenog, ali neprecizan.

15:37

Javor nastavlja da preti i po povratku sa odmora. Zaista odlična igra domaćeg tima u dosadašnjem toku meča. Prošlo je pet minuta igre u drugom delu.

15:31

Drugo poluvreme počelo je izmenom u Crvenoj zvezdi. Tomane će igrati umesto Kanjasa.

15:18

POLUVREME

Odlična partija Javorovih fudbalera u prvom delu utakmice. Imali su i crveno-beli svoje prilike, čak 10 šuteva od kojih je šest išlo u okvir gola, ali domaćin je taj koji vodi na poluvremenu.

15:17

Najbolju šansu za Crvenu zvezdu u prvom poluvremenu propustio je Ričmond Boaći u 45. minutu! Odlično je istrčao napadač iz Gane, bio brži od dvojice protivničkih igrača, ali zatim nije dobro šutirao, odnosno - odbranio je Đorđe Lazić. Morao je Boaći mnogo bolje...

15:13

Potpuno su dekoncentrisani igrači Crvene zvezde, posebno defanzivni!

Mogao je Javor do 2:0 posle šuta Mrkaića u 37. minutu, ali je Borjan uspeo da odbrani, a potom je golman crveno-belih imao sreću da lopta prođe pored stative u 41, posle greške Kanjasa.

14:59

Dobru šansu imao je Ben u 27. minutu posle dodavanja Simića, ali nije bio precizan pred golom Javora.

14:57

GOOOL! 1:0

Javor vodi od 25. minuta golom Nikole Petkovića, njegovim devetim ove sezone u Superligi, posle odlične akcije po levoj strani i dodavanja Mrkaića.

Zakasnio je Rodić, koji je deluje baš dekoncentrisano ove subote.

14:48

SA GOL-LINIJE!

Veliki promašaj Mirka Ivanića u 17. minutu! Šutirao je Zvezdin vezista iz skoka posle odbranjenog šuta Rodiću, ali nije to dobro učinio, pa su se domaći fudbaleri odbranili ispucavši loptu pred gol-linijom.

14:43

Odličan prijem grudima i lukav šut Veljka Simića u 12. minutu iskosa sa leve strane u dalji ugao, ali je Đorđe Lazović dobro intervenisao.

14:42

Sporna situacija u 10. minutu! Tražili su domaći fudbaleri penal posle duela Rodića i Dolmagića, nakon velike greške gostujućeg beka, ali sudija Piper smatra da nije bilo faula.

Šta vi mislite?

14:38

U poslednjem trenutku reagovao je Milan Gajić ispred Nikole Kuveljića i sprečio možda i vođstvo domaćeg tima od sedmog minuta!

14:36

Bez uzbuđenja u prvih pet minuta. Dobro se brane domaći fudbaleri, visokim presingom na protivničke igrače.

14:31

UTAKMICA JE POČELA!

Kapiten Crvene zvezde za ovu utakmicu je Milan Borjan, dok domaći tim predvodi Marko Kolaković.

14:23
14:05

REZERVE

Na klupi Javora su: Poledica, Filipović, Nikolić, Đerić, Krnić, Milošević, Cuckić.

Na klupi Crvene zvezde su: Vasiljević, Degenek, Pankov, Tomane, Petrović, Jevtović, Gobeljić.

14:03

Igor Bondžulić

Evo i najave Javorovog stratega, Igora Bondžulića: Javor gaji nadu: Možda nas Zvezda ne shvati najozbiljnije...

14:02

Vladan Milojević

Evo šta je pre utakmice govorio trener Crvene zvezde: Milojević na mestu gde je SVE počelo: Jak je lokalpatriotizam u Ivanjici...

14:01

INTERVJU SA ADMINOM JAVOROVOG TVITERA

Zagrejte se za utakmicu uz razgovor koji smo obavili sa sjajnim Admijem Javorovog Tviter profila:

Hit Superlige za MONDO: Ne interesuje me transfer, hoću kao Toti i Maldini!

Ukratko

  • JAVOR: Lazović - Parišić, Kolaković, Amanović, Jevremović - Dolmagić (73. Đerić), Kuveljić - Maričić (84. Cuckić), Piščević, Petković (90+4. Krnić) - Mrkaić.
  • CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić (90+2. Pankov), Milunović, Babić, Rodić - Vulić, Kanjas (46. Tomane) - Ben, Ivanić (68. Jevtović), Simić - Boaći.
  • Sudija: Petar Piper.
učitaj još +