Fudbal

Zvezda u JANUARU ostaje bez Borjana? Golman se seli bliže "kući"...

Izvor mondo.rs

Standardni čuvar mreže crveno-belih mogao bi da napusti klub ove zime.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je u februaru "vezala" ugovoro Milana Borjana do 2023. godine, ali bi do rastanka moglo da dođe već tokom predstojećeg prelaznog roka!

Kako prenosi današnji "Informer", na adresu Crvene zvezde stigla je ponuda jednog neimenovanog kluba iz američkog MLS-a, koji je spreman da za usluge Kanađanina plati oko 2,3 miliona evra, što je svakako odličan novac za čuvara mreže u "tridesetim" godinama.

Prethodno se spekulisalo da je Borjan dobio ponudu iz Saudijske Arabije, navodno Al Ahli nudi oko dva miliona, ali bi se reprezentativac Kanade možda radije preselio "bliže kući".

Milan Borjan je na golu Crvene zvezde standardan od jula 2017. godine, kada je nasledio Filipa Manojlovića između stativa, a bio je jedan od najvažnijih faktora kluba na putu evropskih uspeha, kao i u osvajanju dve šampionske titule.

Borjan je do sada u dresu Crvene zvezde odigrao 115 utakmica i na 54 sačuvao sopstvenu mrežu. Primio je 93 gola, ali je od dolaska Vladana Milojevića bio jedan od najstandardnijih igrača Crvene zvezde

Posebno će se pamtiti njegove odbrane u penal-seriji protiv Kopenhagena (tri odbranjena penala) kojima je Zvezda stigla u plej-of Lige šampiona, a onda drugi put zaredom ušla u grupnu fazu LŠ.

Podsetimo, njegova rezerva tokom ove i prošle sezone bio je Zoran Popović, koji je povremeno dobijao šansu u Superligi i ostavljao dobar utisak, dok je tokom leta stigao i Nikola Vasiljević iz Radnika, ali za sada nije dobio šansu.