Fudbal

Kristijano srećan zbog plasmana i ljut zbog terena: Ovo je polje krompira

Izvor mondo.rs

Našoj reprezentaciji je bila neophodna pobeda, ali i kiks Portugalaca. Nije se desilo nijedno, a Kristijano Ronaldo i ekipa su se plasirali na Evropsko prvenstvo.

Selekcija Portugala je uspela da izbegne iznenađenje i da se plasira na Evropsko prvenstvo. Prvo pogotkom Bernarda Silve, a zatim i 99. reprezentativnim Kristijana ronalda, stigli su do pobede.

Najbolji igrač njihovog nacionalnog tima je nastavio neverovatnu seriju golova, a u Luksemburgu nije bilo lako zatresti mrežu. Pre svega zbog lošeg stanja terena, a zatim i zbog protivnika koji je bio prilično dobar.


Evropsko prvenstvo naredne godine će biti peto na kom će učestvovati fudbaler Juventusa. On je debitantski nastup imao još 2004. godine kada je njegova zemlja bila domaćin. Tada je Grčka postala šampion, ali je Portugal stigao do trofeja 12 godina kasnije.

''Plasirali smo se, to je uvek važno i za mene ima poseban značaj. Ponosan sam kada predstavljam naciju. Srećan sam i zbog gola koji sam postigao.''

Napadač Juventusa nije imao mnogo lepih reči o terenu na kom se igralo. Podloga na stadionu Žosi Bartel je u veoma lošem stanju, a jedan od najboljih fudbalera u istoriji nije propustio priliku da to pomene.

''Pogledajte ovo. Teško je igrati na ovakvom terenu. Liči na polje krompira. Veoma loša situacija. Ne znam zašto se igralo ovde. Ali, dobro je da smo uradili svoj posao.''

Portugalac je upitan i za šanse njegovog tima da odbrane evropsku titulu, ali je na to pitanje pokušao da izbegne odgovor. Objasnio je kako je klupska sezona veoma duga, da će se mnoge stvari do leta promeniti, kao i da će portugalski igrači napredovati u narednom periodu.