Fudbal

Kasiljas: Nije logično da je Ronaldo najbolji

Izvor mondo.rs

Nekadašnji golman Real Madrida i španske reprezentacije smatra da Kristijano Ronaldo nije najbolji fudbaler na svetu u ovom trenutku.

Postao je Tviter poslednjih godina mesto na kom se dešavaju mnoge stvari vezane za sport. Tako je jednu veoma bitnu raspravu na svom nalogu započeo Iker Kasiljas.

Čovek koji je godinama bio simbol Real Madrida i reprezentacije Španije pokrenuo je lavinu. Njegovo kontroverzno mišljenje o tome ko je najbolji fudbaler na svetu u ovom trenutku biće predmet rasprave i u narednim danima.


''UEFA je izabrala Virdžila van Dajka. FIFA je izabrala Lionela Mesija. Ako Kristijano Ronaldo osvoji Zlatnu loptu, to neće biti baš logično, zar ne?''


Iker Kasiljas i Kristijano Ronaldo su godinama delili svlačionicu u Madridu, ali očigledno da Špancu to n znači mnogo. Portugalski fudbaler od njega nema podršku u borbi za jedno od najvećih priznanja u svetu fudbala.

Nagrada za najboljeg igrača godine u UEFA izboru biraju novinari svojim glasovima, dok u FIFA izboru odlučuju kapiteni i selektori svih reprezentacija, kao i glasovi publike koji čine 50% u konačnom plasmanu.

Za razliku od ta dva priznanja koja se dodeljuju na osnovu odigrane sezone, Zlatna lopta je nagrada koja se daje po kalendarskim godinama. Praktično, Kristijano Ronaldo bi mogao da je dobije bez ikakvih logičkih zavrzlama, ali španski golman to ne smatra dobrom odlukom.