Fudbal

Eden Azar konačno priznao: Ne krijem, imao sam i 80 kilograma

Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

Zvezda Real Madrida prvi put javno progovorio o svom problemu sa težinom.

Veliko pojačanje Real Madrida Eden Azar, plaćen Čelsiju u junu oko 100 miliona evra, u dosadašnjem toku sezone nije na nivou iz prethodnih godina.

Španski mediji su za to okrivili višak kilograma, koji su primetili kod belgijskog fudbalera, a ni Azar ne krije da je sklon gojenju.

U razgovoru za francuski "L'Ekip", on je potvrdio da je ovog leta u jednom trenutku imao 80 kilograma, što je znatno više od njegove uobičajene težine.

"Neću to da krijem. Kada sam na odmoru, onda sam na odmoru. Jedan sam od onih ljudi koji se lako udebljaju i lako mršave. Kada sam imao 18 godina, u Lilu, bio sam težak 72 kilograma. Ovog leta težina mi je porasla na 80 kilograma, ali uspeo sam da smršam za nešto više od deset dana", otkrio je Azar.

Osim kilaže, novinari su ga pitali i za interesovanje Pari Sen Žermena za njega.

"Nikada neću igrati za PSŽ. Mnogo puta su želeli da me dovedu. Nemam nameru da se vraćam u neki klub iz Lige 1, osim u Lil. To sam im uvek govorio. U mojoj glavi je sve jasno. To je tim koji bi vam pružio šansu za osvajanje Lige šampiona, ali oni nisu među mojim prioritetima", istakao je Belgijanac.

Iako mu nije išlo dobro na početku sezone, kaže da su stvari krenule nabolje.

"Zadovoljan sam kako su stvari krenule u poslednjih mesec dana. Postigao sam gol, asistirao i izborio penal za ekipu. Više sam 'na lopti' i uspeo sam da ubrzam prolazak suparničkih igrača. U početnim utakmicama pokušavao sam igrati na direktniji način. Tibo Kurtoa je bio ključan u pomaganju da se prilagodim, ali s toliko puno igrača koji govore francuski sve mi je znatno lakše", kazao je Azar.

Sjajni 28-godišnji ofanzivni vezni fudbaler karijeru je počeo Lilleu, a 2012. godine prešao je u Čelsi. Od dolaska u "kraljevski klub" odigrao je 11 utakmica i postigao jedan gol. U dresu reprezentacije Belgije nastupio je 106 puta i postigao 32 pogotka.