Fudbal

Degenek hvali Bajern, ali... "Voleo bih da se u sredu probudimo nasmejani"

Autor Jovan Terzić

"Igraćemo protiv možda i najbolje ekipe u Evropi, uz Liverpul i Mančester siti", ističe Zvezdin štoper i poziva navijače da napune "Marakanu".

Dobro je stajala odbrana Crvene zvezde u Minhenu do 34. minuta, ali je onda Ivan Perišić prevario Marka Gobeljića na levoj strani, a Kingsli Koman umagao Žanderu u sredini i precizno šutirao glavom u padu.

U finišu utakmice fudbaleri Bajerna još dvaput su nadmudrili odbranu crveno-belih za pobedu 3:0.

Bilo je to sredinom septembra, a za nešto manje od 24 sata (utorak, 21.00, prenos na TV Arena Sport 1), isti rivali ponovo će se sastati u 5. kolu grupne faze Lige šampiona.

"Voleli bi da kada izađemo iz tunela vidimo pun stadion. Svi oni koji vole Zvezdu treba da dođu sutra i da nam daju punu podršku. Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi. Pored Liverpula i Mančester Sitija, mislim da je Bajern jedan od najkvalitetnijih timova na starom kontinentu. Biće teško, ali siguran sam da ćemo pokazati pravo lice. Verujem da će biti drugačija utakmica nego u Nemačkoj. Sigurno smo motivisaniji od protivnika i verujem da možemo o uspeha", rekao je Miloš Degenek na konferenciji za medije zajedno sa trenerom Vladanom Milojevićem.

Štoper crveno-belih prisetio se duela na "Alijanc areni" i istakao da su primljeni golovi posledica pada koncentracije, te je istakao da to ne bi smelo da se ponovi.

"U prvoj utakmici smo dobro stajali, paririali smo im odlično defanzivno. Desio se taj pad koncentracije kod trećeg gola. Čuvali smo dobro i Levandovskog i Komana, Perišića, kao i kasnije Gnabrija. Ne mislim samo na defanzivce, već i na vezni red i napad, jer kada se ceo kolektiv brani dobro, teško se primaju golovi", rekao je reprezentativac Australije i dodao:

"Ne treba nam posebna priprema za čuvanje Levandovskog, koji je po meni jedan od najboljih napadača u Evropi. Samo u glavi treba shvatiti protiv koga igramo i da treba da pokažemo šta znamo i umemo. Verujem da će nagrada doći. Pre svega bih voleo da obradujemo navijače i da se u sredu probudimo nasmejani i srećni zbog činjenice da smo obezbedili evropsko proleće".

Protiv Bajerna i Totenhema (dva puta), Zvezda nije uspela da se vrati u igru posle primljenog prvog gola, ali jeste protiv Olimpijakosa, kada je gubila 0:1 na poluvremenu, a pobedila 3:1.


Priznaje Degenek da nije lako preokrenuti, ali ne i nemoguće.

"To je tako u fudbalu, da smo mi dali prvi gol Totenhemu oni se verovatno ne bi lepo proveli, baš kao što je bilo i protiv Liverpula. Lakše je kada postigneš prvi gol, ali i kada nije tako uvek možeš da se vratiš. Nema smisla da razmišljamo da će biti 0:8, ako prvi primimo gol. Protiv Olimpijakosa smo prvi primili gol, pa smo u drugom poluvremenu postigli tri. Videli ste sada River protiv Flamenga, mislili su da su osvojili titulu".