Fudbal

"Da li je Zvezda podbacila ili je Bajern odlično odigrao? Teško je reći..."

Izvor mondo.rs

Trener Bavaraca Hans Diter Flik poručio je posle ubedljivog trijumfa u Beogradu u Ligi šampiona da je njegov tim želeo da overi prvo mesto u grupi i to je i uradio

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Bajern je ubedljivo nadigrao Crvenu zvezdu u Beogradu u Ligi šampiona, nanevši im najteži poraz u evropskom takmičenju u klupskoj istoriji - 6:0.

Bavarci su svih 90 minuta bili dominantni na terenu čime su stigli do maksimalne pete pobede u grupi B Lige šampiona.

Trener minhenskog giganta Hans Diter Flik poručio je da je cilj njegove ekipe bio da potvrde prvo mesto u grupi.

"Veoma mi je drago što možemo da ostvarimo ovakve rezultate. Želeli smo od samog početka da overimo prvo mesto u grupi i veoma sam zadovoljan što smo to i uspeli", rekao je Flik posle pobede.

On se nije libio da svojim igračima uputi komplimente za fantastičnu partiju koju su prikazali na stadionu "Rajko Mitić".

"Teško je reći da li je Zvezda podbacila na ovom meču ili smo mi odigrali odličnu utakmicu. Mi nismo dozvolili protivniku da razvija igru. Videli smo u nekoliko navrata da ima dinamike u njihovom napadu, ali smo to prekinuli na vreme, a to je bio cilj. Veoma dobro smo se pripremili za ovu utakmicu. Nismo želeli da bilo šta prepustimo rivalu i zbog toga moj tim zaslužuje velike pohvale", nije štedeo reči hvale na račun igrača Bajerna njihov trener.

Prva zvezda tima bio je Robert Levandovski, koji je Zvezdi dao četiri gola, ali Flik je istakao zaslugu celog tima.

"Robert je u vrhunskoj formi, on je veliki profesionalac koji vredno radi i nagrađen je za to. Za nas je on veoma bitan igrač, ali isto tako i ostali su pružili dosta, posebno u odbrani. Veoma sam zadovoljan partijom koju smo prikazali", dodao je šesf stručnog štaba Bajerna.

Bajern u poslednjem kolu čeka Totenhem 11. decembra, dok Zvezda gostuje Olimpijakosu u Atini i ako osvoji bod, nastaviće takmičenje u Ligi Evropa.