Fudbal

Sarajevski mediji: Prosinečki je "bivši", neće voditi "zmajeve" u baražu!

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Robert Prosinečki više nije selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine. To je sarajevskim medijima potvrdio potpredsednik Fudbalskog saveza BiH.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Prema navodima nekoliko sarajevskih medija, Prosinečki je od Fudbalskog saveza BiH dobio obaveštenje da neće voditi reprezentaciju BiH u utakmicama plej-ofa Lige nacija.

Navodno, u utorak uveče je imao razgovore sa čelnicima Saveza, a na sastanku mu je saopšteno da se saradnja sa njim raskida. Portal Sportsport.ba kontaktirao je Prosinečkog koji im je kratko i neraspoloženo poručio: "Što mene zovete, pitajte Savez o svemu".

U međuvremenu, već je stigla potvrda sa zvaničnog mesta da Prosinečki više nije selektor reprezentacije BiH. Potpredsednik FSBiH Milorad Sofrenić potvrdio je sarajevskim medijima da je hrvatski trener, nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde "bivši" na klupi selekcije BiH.

"Sa Robertom Prosinečkom smo sporazumno raskinuli saradnju. Sinoć smo imali sastanak, a danas smo se telefonski čuli sa ostalim članovima Izvršnog odbora i doneli konačnu odluku", rekao je Milorad Sofrenić.

Prosinečki je na klupi reprezentacije BiH proveo dve godine. Za to vreme 22 puta je vodio "Zmajeve" sa kojima je ostvario učinak od devet pobeda, šest nerešenih rezultata i sedam poraza.

Reprezentacija BiH nije uspela da se kroz kvalifikacije plasira na EURO 2020, pa joj je jedina šansa baraž Lige nacija u kojem će se sastati sa Severnom Irskom, a ako prođe čekaće je bolji iz duela Slovačke i Republike Irske.