Fudbal

Mesijevo veče u brojkama - 700, 141, 34 i rekordi

Izvor mondo.rs

Još jedna čarobna noć u životu Argentinca obeležena je pobedom nad Borusijom, ali i nekim novim rekordima za njega.

Znalo se čim je ovaj meč počeo da će on po mnogo čemu biti specifičan. Leo Mesi je obekležžavao mali jubilej u klubu u kom je proveo čitavu karijeru, pa je to dodatno privuklo pažnju javnosti.

Utakmica protiv Borusije iz Dortmunda je 700. zvanična koju Mesi igra za Barselonu. Lep rezultat, ukrašen golom i asistencijom, ali i još nekim podacima koji su za divljenje.


Kada se pogleda duga istorija katalonskog giganta, 700. meč za Mesija znači da je on drugi na večnoj listi. Ova utakmica, njegov jubilej u dresu koji mu pripada od malih nogu, nije mnogo promenila što se toga tiče. On je drugu poziciju držao i do sada.

Poređenja radi, prvi na listi je legendarni Ćavi sa 767 mečeva u Barseloninom dresu, a iza su klupske legende poput Inijeste (674), Pujola (593), Busketsa (551)... Kako se stvari odvijaju, omaleni Argentinac je u prilici da postane klupski rekord.

Ako treba da pomenemo, mada verujemo da to znate, već je rekorder po broju golova. Večeras je stigao do svog 613. pogotka u dresu Barselone, a kako je dodao i dve asistencije, nalazi se sada na brojci od 250. Pa, nije loše.

Mesi je, naravno, najbolji strelac Barsleone u međunarodnim takmičenjima, ali ima i mnogo nastupa. Ovaj večeras mu je bio 141. u Ligi šampiona, čime je stigao do petog mesta na listi igrača koji su najčešće slušali himnu ovog takmičenja.

Argentinac se izjednačio sa Rajanom gigsom, a ispred njega i Velšanina nalaze se Iker Kasiljas sa 177 utakmica, Kristijano Ronaldo sa 167, Ćavi sa 151 i Raul koji je igrao na 142 meča. Na narednom susretu, već u šestom kolu grupne faze, Mesi bi mogao da prestigne legendu Reala.

Do večeras je Leo Mesi bio izjednačen sa Raulom i Kristijanom ronaldom po broju ekipa kojima su postigli gol. Sva trojica su tresli mrežu 33 tima, ali je to bilo na snazi samo do 33. minuta meča. Tada je argentinski fudbaler postigao gol i protiv 34. ekipe u ovom takmičenju.