Fudbal

Radnički kreće "na turneju", Kosanović jasan: Da dobijemo sve do kraja

Izvor mondo.rs

Nišlije očekuju još četiri meča u 2019. godine, od koji će tri biti van "Čaira". Prvi na redu je Javor iz Ivanjice.

Izvor: MN Press

Radnički se sprema za furiozan finiš sezone. Poraz od Crvene zvezde nikoga u Nišu nije ostavio ravnodušnim, a taj rezultat želeće da nadomeste odličnom formom u završnici jesenjeg dela prvenstva.

Sada im sledi gostovanje Javoru u Ivanjici u okviru 18. kola Superlige Srbije.

Taj meč biće prvi od četiri koja su im preostala do odlaska na pauzu, ali i prvo od tri gostovanja.

Šef stručnog štaba Radničkog Milorad Kosanović očekuje da njegova ekipa u Ivanjici pokaže reakciju i prekine seriju negativnih rezultata.

"U nezgodnom trenutku posle svega što nam se izdešavalo dolazi ovo gostovanje u Ivanjici. Do kraja polusezone imamo još četiri utakmice, a čak tri ćemo igrati u gostima", započeo je Kosanović u izjavi za zvanični sajt kluba.

Nišlije osim Ivanjice, očekuju i gostovanja u Beogradu (Voždovac) i Subotici (Spartak).

"Ali šta je tu je. Naša je obaveza da da pružimo maksimum i da se borimo do poslednjih daha za pobedu. Ne postoji nijedan razlog da ne budemo optimisti. Pred nama je težak period, ali ne vidim zašto mi ne bi dobili sve utakmice do kraja", istaka je Kosanović, koji je potom podrobnije analizirao narednog protivnika.

"Oni su uzeli bod Crvenoj zvezdi, a potom su izgubili od Partizana sa 6:2 u meču u kojem su mogli da prime dvocifren broj golova. Ali ni jedno ni drugo nije mera vrednosti Javora. To je poletan i snažan tim, koji igra agresivno kada je domaćin i morate da im odgovorite na isti način", jasan je trener Nišlija.

Radnički u Ivanjici neće biti kompletan.

"Ne mogu da računam na dvojicu važnih igrača iz defanzivne linije. Štoper Ivan Ostojić je dobio crveni karton protiv Crvene zvezde u prošlom kolu, a levi bek Stefan Đorđević je povređen. Ostali su spremni, mi imamo kvalitet i na klupi i mislim da nećemo imati problem i pored ovih izostanaka", zaključio je Kosanović.

Meč Javor Ivanjica - Radnički Niš igra se u subotu od 16.00 časova.