Fudbal

U Breši se predomislili: Posle TRI utakmice - "menjaj, vraćaj prošlog"

Izvor mondo.ba

Legendarni italijanski fudbaler Fabio Groso veoma brzo dobio otkaz u Breši.

Čuveni Fabio Groso (42) zadržao se na klupi Breše samo 27 dana, a na njegovo mesto sešće - njegov prethodnik!

Klub sa Rigamontija saopštio je u ponedeljak da je Groso bivši trener tog kluba, a razlog za to je loš učinak koji je ostvario od dolaska do danas.

Bivši levi bek ''azura'' ekipom je komandovao na tri utakmice (Torino, Roma i Atalanta), a za tih 270 minuta ekipa ne da nije osvojila nijedan bod, već nijednom nije uspela da zatrese mrežu rivala. Uz čak 10 primljenih pogodaka!

Sve to bilo je dovoljno predsedniku kluba Masimu Selinu da se zahvali Grosu, a na njegovo mesto će vratiti Eugenija Korinija, koji je nakon osam godina vratio Brešu u Seriju A i zbog čije su smene navijači protestovali nakon poslednjeg debakla, pretrpljenog proteklog vikenda od ''boginje''.

Korini je na klupu Breše seo u septembru 2018. godine, a od tada pa do smene ekipu je predvodio na 44 utakmice, zabeleživši učinak od 20 pobjeda, 12 remija i 12 poraza.

Videćemo da li će ova šok-terapija uroditi plodom jer Breša tone i tone, a prvenstvo odmiče krupnim koracima.

Nakon 14 kola, Breša je poslednja na tabeli sa samo sedam bodova i utakmicom manje, tako da je pred Korinijem težak zadatak da izbori opstanak. Naredna tri kola mogla bi da usmere Brešinu sezonu.

U prvom narednom očekuje je gostovanje SPAL-u, a potom na Rigamonti dolaze još dva tima kojima je primarni cilj očuvanje prvoligaškog statusa - Leće i Udineze.