Fudbal

Roberto, čuješ li ti sebe? "Eden Azar je fudbalski Majkl Džordan"

Izvor mondo.rs

Selektor Belgije baš ceni fudbalera Real Madrida.

Ni pet, ni šest, selektor reprezentacije Belgije uporedio je Edena Azara sa Majklom Džordanom.

Roberto Martinez imao je šta da kaže o zvezdi "kraljevskog" kluba i donedavno fudbaleru Čelsija.

Martinez, koji je Azaru selektor u nacionalnom timu Belguje, veruje da je Azar svake godine u izboru za Zlatnu loptu zanemaren i da je njegov stil igre u fudbalu sličan onom kojim je legendarni Džordan igrao u košarci.

"Verujem da će Azar osvojiti Zlatnu loptu. Sve što je napravio u svojoj karijeri na nivou je Zlatne lopte, tako da je on uvek kandidat za tu nagradu. Bio je uspešan u Engleskoj, Francuskoj...", izjavio je nekadašnji menadžer Evertona i potom napravio u najmanju ruku zanimljivo poređenje.

"On je igrač koji kreira poslednje dodavanje, poput Majkla Džordana. Azar je fudbalski Majkl Džordan", istakao je Martinez.

Ipak, ove sezone se može reći da "Džordanu svetskog fudbala" baš i ne ide najbolje otkako je letos promenio sredinu i pojačao redove Real Madrida. Postigao je samo jedan gol na 13 utakmica, a trenutno se oporavlja male frakture zgloba.

Iz tog razloga, on će propustiti "Klasiko" protiv Barselone koji je na programu 18. decembra, a Martinez je dodao da Azarovi fanovi ne treba mnogo da se brinu i rekao da će se Belgijanac brzo vratiti na teren.