Fudbal

Klopov Liverpul će tek vladati: Ostaje do 2024!

Izvor mondo.rs

SJajni nemački stručnjak produžio je ugovor sa klubom sa Enfilda!

Sjajna vest za navijače Liverpula, ali i za sve koji uživaju u igri trenutno najdominantnijeg tima Evrope:

Jirgen Klop produžio je ugovor sa Redsima do 2024 godine!

Nemački stručnjak (52) drugi put je produžio saradnju sa timom koji je prošle godine vodio do titule prvaka Starog kontinenta i sa kojim je na odličnom putu da konačno vrati englesku titulu na Enfild - prvi put od 1990.

Harizmatični menadžer stigao je 2015. na klupu crvenog velikana i tada je stavio potpis na trogodišnji ugovor (do 2018), vrednosti 15 miliona funti. Dok je taj dokument bio na snazi, Klop je postavljao svoj sistem, navikavao igrače i publiku na svoj fudbal i postepeno podizao nestrpljivi klub tamo gde želi da bude.

Potom je samo godinu kasnije potpisao novi, šestogodišnji ugovor (do 2022). Još nije bilo trofeja, već poraza u finalima Lige Evrope (1:3 protiv Sevilje) i Liga kupa (protiv Sitija na penale), ali su svi u klubu bili uvereni da je Klop doneo ono što je potrebno Liverpulu.

I bili su u pravu.

Titula još nije stigla na Enfild, ali jeste pehar Lige šampiona 2019, kao i sjajan fudbal ekipe u kojoj blistaju Mohamed Salah, Virdžil Van Dajk, Sadio Mane, Roberto Firmino... Klop i Liverpul definitivno su postali jedno i to će i ostati bar još pet godina.

U ovom trenutku, "Redsi" su u nokaut fazi Lige šampiona i na prvom mestu tabele Premijer lige, sa osam bodova više od drugoplasiranog Lestera i čak 14 više od branioca titule, Mančester sitija. Sjajan trenutak za ovako lepu vest za navijače.