Fudbal

Pauza je bila preduga - bliži se januar, počinje nova ''SMS'' transfer saga

Izvor mondo.rs

Po vestima iz Španije, madridski Real je ponovo zainteresovan za kupovinu srpskog veziste!

Srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić se već nekoliko prelaznih rokova pominje kao potencijalno pojačanje Reala. Januar koji je pred nama mogao bi da donese nove glasine, ali i konkretne poteze.

Madriđani su, izgleda, odustali od svoje prve mete i Zidanove najveće želje. Pol Pogba je sve dalje od Madrida, a to bi moglo da znači i da je Sergej sve bliže prestonici Španije.

Pojedini mediji sa Pirinejskog poluostrva prenose da je Florentino Perez spreman za novu kupovinu i za novo trošenje ogromnog novca. Specijalno za ovaj slučaj, radi se o cifri od 105 miliona evra.

Nekoliko dobrih partija, sjajan gol protiv Juventusa i impresivne igre njegovog tima u ovom prvenstvu, vratile su Milinković-Savića u žižu interesovanja. Ponovo se o njemu priča, ponovo se o njemu piše i ponovo će u januaru biti tražen na tržištu.

Ugovor srpskog veziste u Rimu ističe tek 2024. godine, što Laciju daje odličnu poziciju za pregovore. Prvi u redu za njegov potpis stoji Real, koji je već nekoliko puta pokušao da ga dovede u Madrid.

Sada je situacija nešto povoljnija po Florentina Pereza, koji bi rado video Sergeja u ''kraljevskom klubu''. Pogba je teško dostupan, a predsednik španskog kluba zato pokušava da tim ojača na drugom mestu.

Nedostajala nam je ova transfer saga, zar ne? Ponovo ćemo tokom januara slušati poverljive, insajderske i ''proverene'' informacije o tome gde će nekadašnji omladinac Vojvodine nastaviti karijeru.

Milinković-Savić se iz Novog Sada preselio u Genk za milion evra, da bi ga samo godinu dana kasnije Lacio platio 18 miliona. Igrač rimskog tima je od leta 2015. godine, a Real je samo jedan od timova koji su pokušali da ga kupe u međuvremenu.