Fudbal

Staklenom flašom na Hrvata, Stiven Džerard poludeo!

Izvor mondo.ba

Borna Barišić gađan je staklenom flašom i drugim tvrdim predmetima tokom derbi utakmice škotskog prvenstva između Hibernijana i Glazgov Rendžersa (0:3).

Skandalozne scene dogodile su se u petak na stadionu "Ister Roud" u Edinburgu u okviru 17. kola tamošnje Premijer lige.

Reprezentativac Hrvatske i fudbaler Glazgov Rendžresa, Borna Barišić, sreću je prošao bez ozbiljnih posledica nakon što je kiša raznih predmeta poletela prema njemu dok je ležao na travnjaku posle brutalnog starta Rajan Porteusu.

Igrač Hibernijana zaradio je crveni karton zbog toga.

Međutim, navijači su bili uvereni da je u pitanju simuliranje Barišića nakon čega su prema njemu bačeni razni predmeti.

Menadžer sastava iz Glazgova, Stiven Džerard, tom prilikom je burno reagovao i zaradio isključenje, ali je ponovo "kupio" armiju navijača Rendžersa.

"Stivi Dži" je posle utakmice koju su Rendžersi rešili u svoju korist pogocima Rajana Kenta, Džoa Ariba i Džermejna Defoa, istakao da je "sve na Hibsima".

"Bilo je flaša, upaljača, svih vrsta predmeta. Ali nije to moj posao. Na Hibernijanu je da se bave time. Ne želimo videti ovakve stvari na bilo kom stadionu. Želimo da igrači i navijači budu sigurni. Mnogo puta smo razgovarali sa našim igračima i govorili im da se ohlade u ovim situacijama. Veoma sam zadovoljan njihovim ponašanjem", izjavio je Džerard, koji je nedavno potpisao novi ugovor sa "policajcima" do 2024. godine.

I njegov kolega Džek Ros osudio je ponašanje navijača koji su osramotili klub iz Edinburga.

"Ne mogu da shvatim zašto bi bilo ko doneo odluku da baci staklenu flašu na drugo ljudsko biće. Jednostavno ne razumem iako postoje ljudi koji tvrde da ponašanje na terenu ili oko terena utiče na to. To je glupost. Ko god to učini zaslužuje posledice".

Ovim povodom oglasio se i Hibernijan, koji je osudio ponašanje svojih navijača.

"Znatno smo uložili novca u poboljšane CCTV sisteme i pregledaćemo snimke iz svih uglova kako bismo identifikovali pojedince koji su uključeni u neprihvatljivo ponašanje", navodi se u saopštenju Hibsa.

Inače, Glazgov Rendžers je drugi na tabeli posle 14. trijumfa u sezoni sa samo dva boda zaostatka za vodećim gradskim rivalom Seltikom.