Fudbal

Šok na ''krovu'': Voždovac raskinuo saradnju sa najiskusnijima

Izvor mondo.rs

Fudbalski klub Voždovac, jedno od prijatnih iznenađenja u Superligi Srbije, zahvalio se na saradnji dvojici najiskusnijih igrača.

Izvor: MN Press

Jedan je tu bio godinama, drugi se u matični klub vratio prethodnog leta, nakon velike karijere koju je napravio. Obojica su u Voždovcu napravili velike stvari, ali će ove zime napustiti klub.

Ekipa Voždovca će u prolećni deo sezone ući bez Miloša Mihajlova i Marka Devića, dvojice najiskusnijih fudbalera iz prethodne polusezone. Oni će biti slobodni u izboru nove sredine.

Miloš Mihajlov je dres Voždovca nosio na preko 250 mečeva, a često je u tim utakmicama bio i kapiten. On je ponikao u ovom klubu, a kasnije je nastupao za Partizan, kao i u turskoj, Norveškoj, Kini i Kazahstanu.

Marko Dević, reprezentativac Ukrajine, svoje fudbalsko ime najviše je gradio u toj zemlji. Neizbrisiv trag je ostavio u Metalistu iz Harkova, a kroz karijeru je igrao za još neke timove.

Fudbaler koji se prethodnog leta vratio u domaći fudbal je doneo neke veoma važne bodove ''Zmajevima'', a posebno će se pamtiti pogodak u Humskoj. Nekadašnji reprezentativac Ukrajine bio je prethodne jeseni i gost podkasta Sve u 16.

Fudbalski klub koji je domaćin na krovu tržnog centra zahvalio se dvojici iskusnih igrača na dosadašnjoj saradnji i profesionalizmu koji su pokazali. Ovi odlasci nisu prvi zimski u beogradskom timu, pošto je saradnja već raskinuta sa Nemanjom Lakić-Pešićem.

Tokom jesenjeg dela sezone Voždovac je sakupio 35 bodova i to im je bilo dovoljno za šest mesto na tabeli. U intervjuu koji je za Mondo dao Radomir Koković, trener Voždovčana je napomenuo da bi tim mogao da ''napadne'' izlazak u Evropu.