Fudbal

Madriđani sklapaju "ekipu budućnosti" - bez ijednog Španca!

Autor mondo.ba/Fena

Na stadionu "Santjago Bernabeu" svesni su da se igračka karijera Luke Modrića, Serhija Ramosa, Karima Benzeme i Marsela polako približava svom kraju, pa ciljano i planirano dovode mlade talente.

Dolaskom 17-godišnjeg Brazilca Rejnira Žezusa Karvalja iz Flamenga u Real Madrid za 30 miliona evra, "kraljevski klub" nastavlja da slaže "ekipu budućnosti", kako su je nazvali španski mediji.

Na stadionu "Santjago Bernabeu" svesni su da se igračka karijera Luke Modrića, Serhija Ramosa, Karima Benzeme i Marsela polako približava svom kraju, pa ciljano i planirano dovode mlade talente.

Možda će vas zanimati

Posao će biti službeno obavljen 19. januara kada će ovaj vunderkind napuniti 18 godina, kako bi Real izbegao eventualni problem zbog FIFA pravila oko dovođenja maloletnih fudbalera.

Mladi brazilski reprezentativac trebalo bi da potpiše ugovor na šest i po godina, a prve španske dane provešće u razvojnoj ekipi Real Madrid Kastilji, koja se takmiči u trećem rangu tamošnjeg fudbala.

Rejnira su u svojim redovima želeli da vide i Mančester siti i Pari sen Žermen, čak su nudili i veću platu, međutim Brazilac je izrazio želju da svoju karijeru nastavi u Madridu.

Uz sunarodnike Vinisijusa (19) i Rodriga (18), Rejnir bi trebalo da bude jedan od ključnih igrača novog Reala. Uostalom to potvrđuje i brojka od 120 miliona evra koliko je španski velikan potrošio na njihovo dovođenje.

Vinisijus je stigao u Real u julu 2018. iz Flamenga za 45 miliona evra, dok je Rodrigo došao iz Santosa u junu prošle godine za istu svotu.

Uz ovaj brazilski trio, u ekipi budućnosti nalaze se norveški vezista Martin Edegard, ukrajinski golman Andrij Lunin, marokanski defanzivac Ašfraf Hakimi, japanski fudbaler sredine terena Takefusa Kubo, srpski napadač Luka Jović, urugvajski vezista Federiko Valverde...

Zanimljivo, u ekipi budućnosti nema nijednog Španca. U sastavu su četiri Brazilca, te po jedan Francuz, Urugvajac, Ukrajinac, Japanac, Marokonac, Norvežanin i Srbin.

REAL MADRID BUDUĆNOSTI:

Lunin (20) - Hakimi (21), Militao (21), Mendi (24) - Kubo (18), Edegard (21), Valverde (21), Rejnir (17) - Rodrigo (18), Jović (22), Vinisijus (19).