Fudbal

Realu se neće ponoviti "Nejmar": Doveo je i TREĆE brazilsko čudo!

Izvor mondo.rs

Madridski gigant više neće dopustiti sebi da mu promakne talenat iz Brazila.

U maju 2017. godine, Real Madird kupio je Vinisijusa Žuniora od Flamenga za 45 miliona.

U junu 2018. na stadionu "Santjago Bernabeu" dogovoren je transfer Rodriga iz Santoša za 45 miliona.

Ovog 20. janura, "kraljevski klub" dogovorio je dolazak još jednog talenta iz Flamenga - Renijera Žezusa!

Čitali ste još preprošle godine na stranicama MONDA o tada novom brazilskom čudu, na koje je Real bacio pogled još kada je imao 16 godina.

Sa ove distance, pretpostavka je da je "kraljevski klub" još tada dogovorio ovaj transfer, ali je ipak sačekao da Renijer napuni 18, što se dogodilo juče. I zato je od danas zvanično fudbaler Reala,.


Renijer igra u veznom redu, visok je 185 centimetara i član je mladih selekcija reprezentacije Brazila. Njegov ugovor sa "kraljevićima" isteći će 2026. godine i sigurno će imati dovoljno vremena da pokaže ogroman talenat, koji je demontrirao i u svojoj zemlji.

Ofanzivni vezista debitovao je prošlog leta za prvi tim brazilskog velikana, a u novembru je potpisao ugovor sa "izlaznom" klauzulom od 35 miliona, koju je Real lako iskoristio i pridružio ga nizu talenata iz te zemlje.

"Kraljevski klub" je jednom izgubio bitku za brazilskog vunderkinda, kada je Nejmar 2017. otišao u Barselonu Realu ispred nosa. Ta situacija se očigledno neće ponoviti na "Bernabeuu" u skorije vreme.

Tagovi