Fudbal

Grizman sprečio "žurku" na Ibici: Barsa se OZBILJNO mučila do 94. minuta

Izvor mondo.rs

Trećeligaš je pretio da iznenadi šampiona Španije, ali se isprečio Francuz.

Barselona će dugo pamtiti gostovanje na Ibici, ali na kraju ne iz razloga što su doživeli poraz i šokantno ispadanje iz Kupa kralja, već zbog činjenice da su i tu opciju morali da "razmotre". Na kraju su ipak uspeli da slave.

IBICA - BARSELONA 1:2 (1:0)
/Kabalje Martin 9 - Grizman 72, 90+4/

Glavni krivac za "prekid žurke" na Ibici bio je Antoan Grizman, koji je sa dva pogotka u drugom poluvremenu prvo sprečio poraz Barselone, a onda i rešio Katalonce brige zvana jedanaesterci.

Do toga bi došlo da Francuz nije bio na pravom mestu u pravo vreme i u četvrtom minutu nadoknade doneo preokret ekipi Kikea Setijena na, ispostavilo se, teškom gostovanju na Ibici.

Trećeligaš se odlično pokazao i preplašio navijače "blaugrane" protiv tima u kojem je veliki broj igrača bio odmaran. Lionel Mesi, Đerar Pike, Serhio Buskets i drugi dobili su slobodan dan, ali su se njihove kolege namučile.

Prvo poluvreme bilo je i više nego katastrofalno za standarde Barselone. Za čitavih 45 minuta su uputili samo jedan udarac ka golu domaćih i to neprecizan, a pritom su bili savadani već na startu meča.

Katalonci su naivno primili gol, nisu imali oštrine u defanzivi, a ni golman Neto nije pravovremeno reagovao. Posed lopte od 80% bio je mala uteha Setijenovom timu, koji nije ni šutirao ka golu Ibice, ni stvarao prilike.

U nastavku su stvari bile tek nešto bolje. Na teren su morali Đordi Alba i Artur, a glavni razlog za poboljšanje u igri dogodio se sredinom poluvremena, kada je Frenki de Jong lepo asistirao Antoanu Grizmanu loptom u prostor, a ovaj uspeo da izjednači na 1:1.

I dalje je Barselona bila daleko od svoje prepoznatljive igre i taman kada se činilo da će Ibica izdržati i naterati velikana na penal-seriju, Grizman je srušio snove domaćih navijača.

Pogodio je u 94. minutu za konačan trijumf i olakšanje treneru Setijenu i to na sličan način kao kod prvog gola. Ovog puta je asistent bio baš pomenuti Alba, a Francuz pokazao da Barselona može na njega da se osloni u teškim momentima.