Fudbal

Rezultatska kriza nije uzdrmala Atletiko, igrači podržavaju Simeonea

Izvor mondo.rs

Četiri meča bez pobede, problemi sa golovima, ispadanje iz kupa...

Fudbaleri Atletiko Madrida ne liče na sebe u poslednje vreme. Izglubila se ona žestina sa kojom su nastupali prethodnih sezona, a Dijego Simeone, tvorac ovakvog Atletika, ne može da promeni stvari.

Iako je prethodnog leta ''promenjena krv'', stvari se nisu poklopile. Ekipa se muči sa postizanjem golova, napadači nisu u formi, a i odbrana nije više onoliko granitna. Lošiji rezultati u poslednje vreme to pokazuju.

Tim je već ispao iz kupa, nezamislivo je da se bori za titulu ove sezone, a trenutno nisu ni na poziciji koja na kraju prvenstva vodi u Ligu šampiona. To bi u mnogim klubovima poremetilo atmosferu.

Madriđani nemaju tih problema, pošto su igrači podržali svog dosadašnjeg trenera. Najglasniji među njima su Saul, Jan Oblak i Felipe, iskusni fudbaleri koji veruju da će se popraviti situacija.

''Naravno da smo uz Simeonea'', kratko je, ali veoma jasno, prokomentarisao Saul, igrač koji je godinama zaštitni znak Atletiko Madrida.

''Odgovornost je na nama koji radimo svakog dana ovde. Mi, igrači, smo krivi. Trener radi najbolje što može i pokušava da iz svakog od nas izvuče najviše. Komplikovana je situacija'', rekao je slovenački golman.

Letošnje pojačanje u poslednjoj liniji, Brazilac Felipe, takođe nema dilemu da li će u toku sezone Atletiko Madrid početi da izgleda bolje na terenu.

''Nije ovo Simeoneova greška. Tim je ujedinjen, ne tražimo krivca i ne upiremo prstom. Imamo neke mlade igrače, zajedno smo tek šest meseci u timu i moramo da se popravimo. Znamo kako se izbegava neuspeh'', rekao je štoper.

Remijem protiv Leganesa, Atletiko Madrid je prekinuo niz od tri uzastopna poraza. Naredno kolo u Primeri im donosi gradski derbi, pošto će gostovati najvećem rivalu, ekipi Real Madrida. Aktuelni lider ima deset bodova više od Simeoneovog tima.