Fudbal

I zbog ovoga je Barselona zvala Tadića: Noć kad je UNIŠTIO Real Madrid!

Izvor mondo.rs

Podsetite se utakmice u kojoj je najbolji srpski fudbaler bio ocenjen "desetkom", a koja nije promakla ni Barseloni.

Nije šala - Dušan Tadić (31) je na korak od Barselone!

Informacija koju je ekskluzivno plasirao čuveni italijanski novinar Đanluka di Marcio ekspresno se raširila evropskim medijima, a konačan rasplet mogao bi da usledi već sutra kada će Tadićev agent otputovati u Kataloniju kako bi "zaključio" transfer.

Možda će vas zanimati


Razlog zbog kog Barselona želi Tadića nije teško pronaći, dovoljno je pogledati njegove partije iz prethodne, kao i ove sezone, u dresu Ajaksa, gde je delovao poput mađioničara.

Barselonu nije odbila ni njegova "krštenica", pošto je već godinama jedan od najspremnijih fudbalera, ali je istina da nije bio prvi izbor. Želeli su da dovedu Rodriga Morena iz Valensije, ali navodno "slepi miševi" traže previše novca za tri godina mlađeg igrača.

U pitanju je brazilski napadač koji igra za Španiju, a koji nije poznat po golovima, više mu odgovara uloga "drugog napadača", pa tako da bi teško rešio trenutne probleme sa efikasnošću.


Tadić je u dresu Ajaksa prošle sezone najbolje igrao kao "lažna devetka", a utisak je da bi u sistemu Kikea Setijena, uz Antoana Grizmana i Lea Mesija, mogao da ponovi slične partije, odnosno odmenio bi Luisa Suareza koji će van terena biti čak tri meseca.

Srpska "desetka" prošle sezone je u dresu Ajaksa zabeležila čak 38 golova i 24 asistencije na 56 utakmica, ali jedna je bila posebna, možda baš i za Barselonu.

U pitanju je revanš osmine finala protiv Real Madrida na "Santjago Bernabeuu" gde je Dušan Tadić prosto uništio trostrukog uzastopnog šampiona Evrope. U pobedi od 4:1 upisao je gol i dve asistencije, izluđivao je odbranu Reala, posebno Kazemira...

Francuski list "L'Ekip" ocenio je njegovu partiju desetkom, što je od osnivanja ovog lista davne 1946. godine pošlo za rukom samo još osmorici fudbalera.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


Ove sezone nije na istom nivou, što je zaista teško ponoviti, ali igra i dalje odlično u dresu Ajaksa u kom je kapiten. Postigao je 12 golova i zabeležio 21 asistenciju na 33 utakmice, a videćemo da li će ovu statistiku u nastavku sezone popravljati na "Nou Kampu".

Podsetite se još jednom kako je zaplesao protiv Real Madrida...