Fudbal

Definitivno mu nije suđeno: Koriniju drugi otkaz u Breši tokom sezone

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Već je poznato i ko ga nasleđuje

Eugeniju Koriniju baš nije suđeno da završi sezonu u Breši, prvu u Kalču za ovaj klub još od takmičarske 2010/2011.

Strateg rođen 1970. godine uveo je tim sa stadiona ''Mario Rigamonti'' u Seriju A, stigavši na klupu ovog kluba u septembru 2018. godine.

Ipak, rukovodstvo kluba je zbog slabog rezultatskog učinka u prvih deset mečeva, odnosno sedam osvojenih bodova od mogućih 30, odlučilo da mu se zahvali na saradnji i na njegovo mesto postavi Fabija Grosa.

Tifozi Breše bili su razočarani smenom trenera koji je odveo ekipu do elite nakon osam godina ''posta'', a njihovo razočaranje dodatno je produbio osvajač Mundijala sa Italijom 2006. godine, pod čijom komandom (na tri utakmice, prim.aut.) Breša ne da nije osvojila nijedan bod, već nijednom nije uspela da zatrese mrežu rivala!?

Bio je to znak da ponovo nešto mora da se menja, a uprava kluba je Grosa zamijenila - Korinijem, koji se vratio da pokuša da dovrši započeti posao u klubu, ali je i to, ispostavilo se, bilo kratkog daha.

U novom mandatu, koji je trajao dva meseca, i tokom kojeg je Breša odigrala osam utakmica, stigao je do osam bodova od mogućih 24, što, opet, nije bio učinak koji bi zadovoljio apetite vodećih struktura kluba.

Već je poznato i ko će biti njegova zamena. Naime, vlasnik Breše Masino Ćelino odlučio je da ga zameni Urugvajac Dijego Lopez, doskorašnji trener Penjarola, koji već ima iskustva u Seriji A, s obzirom na činjenicu da je trenirao fudbalere Kaljarija, Bolonje i Palerma.