Fudbal

Džeko pozvan na raport zbog "dugog jezika"

Izvor mondo.ba

"Edine, šta si to izjavio?", upitali su čelni ljudi Rome.

Posle poraza od Sasuola (4:2), napadač rimskog kluba bio je ogorčen partijom u Ređo Emiliji, pa je javno uputio i nekoliko žestokih kritika svojim saigračima iako nije nikog imenovao.

"Stalno govorim momcima, dajte mi više lopti, ali ne dobijam ih često", rekao je kapiten Rome Edin Džeko posle utakmice na "Mapei" stadionu kada je očigledno bio iznerviran načinom na koji je njegova ekipa igrala.


"Problem sa našom igrom je što kad jedan igrač zakasni, sve se raspadne. U prvom poluvremenu, iskreno govoreći, nismo bili na nivou Serije A".

Prema njegovim rečima, Roma inače kod Pabla Fonseke igra veoma uzbudljivo, s dosta poseda lopte, ali kada dvojica ili trojica igrača ne igraju na najvišem nivou, to odmah stvori probleme.

"Niko nije bio na našem normalnom nivou, posebno u prvom poluvremenu. Nadamo se da ćemo ovu igru ​​zaboraviti što je pre moguće, jer smo izgubili tri boda, koje bi trebalo da vratimo protiv Bolonje sledeće nedelje. Nemamo drugu opciju".

Ove reči nisu naišle na odobravanje kod čelnika "vučice", pa je Džeko morao na "raport" kod sportskog direktora Đanluke Petrakija.

Ipak, bosanskohercegovački centarfor i kapiten kluba, koji je upravo protiv Sasuola postigao svoj 100. gol za Romu u svim takmičenjima, rešio je situaciju razgovorom i prošao bez kazne, prenela je "Gazeta delo Sport".